Inspectorii judiciari ai Consiliului Superior al Magistraturii au constat "deficiente grave privind modul de inregistrare si solutionare" a dosarului penal deschis, pe atunci, candidatului la presedintie Traian Basescu. Neregulile semnalate de redactorii unui cotidian central in luna iulie au fost confirmate in urma verificarilor inspectorilor CSM.

In articolul care sta la baza controlului CSM se arata ca intregul dosar penal referitor la casa din Baneasa a presedintelui a fost construit in urma unui alt material de presa, responsabili pentru incropirea unei acuzatii inexistente in Codul penal (respectiv "modalitatea de dobandire a unei proprietati") fiind procurorul general de atunci, Ioan Amarie, respectiv procurorul Alexandru Chiciu.

Articolul incriminat ridica semne de intrebare cu privire la modul in care Traian Basescu a cumparat casa din Baneasa, imobil pe care, ulterior, l-a donat fiicei sale. Ancheta confirmata de CSM indica faptul ca dupa cateva saptamani acest material de presa a ajuns pe biroul lui Ioan Amarie, care a dat urmatoarea rezolutie: "Sectia II-a, Ds. penal".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.