Cetateanul american Philip Bloom, cu afaceri de mai multi ani in Romania, a fost arestat recent in SUA. El este acuzat de dare de mita in valoare de sute de mii de dolari pentru obtinerea de contracte in Irak.

Totodata, americanul este si unul dintre asociatii lui Bogdan Baltazar, la firma de consultanta "Baltazar, Bloom&Pirvulescu".Comentand acest subiect, Baltazar spune ca nu a avut nici o implicare in afacerile pe care Philip Bloom le-a derulat in Irak.
"Eu conduceam toate afacerile ca presedinte si director general. Nu ma dezic de el, dar este un fapt ca n-am nici o legatura cu activitatile lui din Irak", a adaugat Baltazar.

In opinia lui Baltazar, este foarte posibil ca arestarea partenerului sau sa fie cauzata de succesul acestuia in afacerile derulate in Irak, prin care a deranjat puternice grupuri de interese. "Sunt convins ca a fost lucrat puternic, pentru ca incepuse sa se dezvolte atat de bine in Irak, incat deranja corporatii foarte mari. Daca este vinovat sau nu, ramane sa stabileasca justitia americana", a adaugat presedintele BBP. Firma "Baltazar, Bloom&Pirvulescu" a fost lansata la inceputul acestui an. Desi are in oferta si consultanta pentru firmele romanesti care doresc sa faca afaceri in Irak, "Baltazar, Bloom&Pirvulescu" nu a incheiat nici un astfel de contract.

"Baltazar, Bloom&Parvulescu" se numara printre consultantii bancii portugheze Millennium Banco Commercial Portugues, una dintre finalistele selectate in cursa pentru privatizarea BCR, alaturi de Erste Bank Austria.Bloom a fost manager al operatiunilor PepsiCo in Europa de Est in perioada 1964-1972 si a contribuit la deschiderea operatiunilor in franciza ale producatorului american de bauturi in Romania, Ungaria, Iugoslavia si Polonia. El a devenit ulterior consultant al firmei, subordonat direct presedintelui Pepsi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.