Totodata, americanul este si unul dintre asociatii lui Bogdan Baltazar, la firma de consultanta "Baltazar, Bloom&Pirvulescu".Comentand acest subiect, Baltazar spune ca nu a avut nici o implicare in afacerile pe care Philip Bloom le-a derulat in Irak.
"Eu conduceam toate afacerile ca presedinte si director general. Nu ma dezic de el, dar este un fapt ca n-am nici o legatura cu activitatile lui din Irak", a adaugat Baltazar.

In opinia lui Baltazar, este foarte posibil ca arestarea partenerului sau sa fie cauzata de succesul acestuia in afacerile derulate in Irak, prin care a deranjat puternice grupuri de interese. "Sunt convins ca a fost lucrat puternic, pentru ca incepuse sa se dezvolte atat de bine in Irak, incat deranja corporatii foarte mari. Daca este vinovat sau nu, ramane sa stabileasca justitia americana", a adaugat presedintele BBP. Firma "Baltazar, Bloom&Pirvulescu" a fost lansata la inceputul acestui an. Desi are in oferta si consultanta pentru firmele romanesti care doresc sa faca afaceri in Irak, "Baltazar, Bloom&Pirvulescu" nu a incheiat nici un astfel de contract.

"Baltazar, Bloom&Parvulescu" se numara printre consultantii bancii portugheze Millennium Banco Commercial Portugues, una dintre finalistele selectate in cursa pentru privatizarea BCR, alaturi de Erste Bank Austria.Bloom a fost manager al operatiunilor PepsiCo in Europa de Est in perioada 1964-1972 si a contribuit la deschiderea operatiunilor in franciza ale producatorului american de bauturi in Romania, Ungaria, Iugoslavia si Polonia. El a devenit ulterior consultant al firmei, subordonat direct presedintelui Pepsi.