Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Dan Lupascu, a precizat, ieri, ca inspectorii judiciari continua verificarile asupra imprejurarilor in care Adriana Cristescu a cerut prelungirea mandatului de arestare in dosarul Volvo, la mai bine de o saptamana dupa ce masura expirase.

Numele procurorului de Satu Mare, Adriana Cristescu, este legat de doua dosare penale extrem de controversate, aflate inca in derulare la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pentru primul dintre ele a primit, in iulie, cartonas rosu din partea Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce inspectorii judiciari au constatat ca procurorul a incalcat procedurile in cazul retinerii lui Dinu Patriciu, intrucat cel de-al doilea anchetator - Georgiana Hosu - nu a semnat propunerea de arestare a omului de afaceri. Saptamana trecuta, numele aceluiasi magistrat a aparut in scandalul iscat de Rompetrol dupa ce compania a fost chemata sa se apere intr-un proces civil intentat de un competitor in mainile caruia intrase un document semnat de magistratul Cristescu.

Al doilea dosar controversat il vizeaza pe omul de afaceri Omar Hayssam, retinut, in mai, de Parchet, initial pentru infractiuni economice (in cauzele Foresta Nehoiu si Volvo), pentru ca luna trecuta sa fie incheiata si cercetarea in dosarul rapirii celor trei ziaristi romani in Irak. Aceasta ultima verificare vizeaza tocmai stabilirea responsabilitatii procurorilor in cazul cererii de prelungire a mandatului de retinere pentru omul de afaceri sirian Omar Hayssam, agatat de anchetatori la scurt timp dupa rapirea celor trei ziaristi, in dosarul Volvo, desi masura expirase de mai bine de o saptamana.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.