In acelasi timp, in cazul in care Regele este pus pe lista de asteptare a fostilor proprietari, este foarte posibil ca, potrivit noilor legi de restituire a proprietatilor confiscate de comunisti, Majestatea Sa sa beneficieze de recuperarea in natura si integrala a Domeniului Peles, precum si a altor imobile care au apartinut familiei regale. Exact invers de cum dorise initial fosta putere. Avocatul Regelui, Adrian Vasiliu, ne-a declarat ca hotararea Curtii Constitutionale il indreptateste sa se adreseze instantelor, potrivit Legilor proprietatii, in fata carora va solicita retrocedarea in natura a imobilelor ce i-au fost confiscate.

Legea pe care Curtea, dominata de oamenii PSD, a declarat-o ieri ca fiind neconstitutionala - la cererea PRM - , fusese adoptata de Guvernul PSD. Ea nu punea in discutie restituirea Castelului Peles, a Pelisorului sau a Foisorului. Membrii familiei regale aveau dreptul sa organizeze doar evenimente in complex, dar ramanea deschisa publicului. Numai o cabana de vanatoare, Vila Cavalerilor, era redata fostului monarh. Domeniul ca atare fusese evaluat la 30 milioane euro, o suma sub pretul real. PSD a tot clamat ca despagubirea acordata pentru domeniul de la Sinaia este expresia reconcilierii statului roman cu Regele Mihai. Insa, cum era doar o Ordonanta de Urgenta, legea a fost respinsa de PSD si PRM in Parlament, pentru ca apoi sa fie contestata la Curtea Constitutionala de PRM. Reconcilierea cu monarhia ramane, din nou, in Romania, doar o vorba in vant.

In cazul in care actualele autoritati nu vor retroceda rapid averea regala, se poate spune ca la Bucuresti sunt inca valabile deciziile statului comunist - alungarea Regelui Mihai si confiscarea bunurilor.