Oamenii sunt decisi sa nu inceteze sa protesteze pana in momentul in care ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, va reveni asupra deciziei de a inchide spitalul.

Duminica noaptea, cadrele medicale si supraveghetorii au aprins focul in mijlocul strazii si nu s-au clintit o clipa de la poarta unitatii. Nici subprefectul judetului Dolj, Ionel Groza, nu a putut sa-i induplece pe oameni sa renunte la actiunea lor, acestia fiind hotarati sa-si dea demisiile in masa si sa-i lase de izbeliste pe cei 430 de bolnavi internati in prezent in acest spital. "Oamenii sunt foarte speriati. In cursul noptii au fost primite mesaje de amenintare ca daca nu renuntam se va trage in noi cu gloante oarbe", a precizat presedintele SANITAS Dolj, Ileana Ionescu. Liderul de sindicat al salariatilor de la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Poiana Mare, Marcela Ticu, a declarat ieri ca toti cei 300 de salariati ai acestei unitati medicale isi vor prezenta demisia in cazul in care nu se renunta la hotararea de a inchide unitatea medicala.

Pe de alta parte, ministrul sanatatii a anuntat ieri ca "o comisie ministeriala se va deplasa la Poiana Mare pentru a analiza situatia".