Iata ca prima trimitere in judecata mai de soi in lupta cu coruptia dupa Raportul de tara priveste un ditamai pestele "rapitor". Este vorba de unul dintre directorii generali ai Agentiei Nationale Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Narcisa Georgescu

Ea va trebui sa raspunda pentru primire de foloase necuvenite, pentru ca este vorba de cel putin 10 kilograme de icre negre si rosii veritabile, pe care aceasta isi facuse deja obiceiul de a le cere si de a le primi pe parcursul ultimilor trei ani de la conducerea unei societati care se ocupa cu comercializarea acestor produse alimentare de lux.

Conform surselor DNA, Narcisa Georgescu a picat in plasa denuntului facut de patronul acestei societati (n.red. - al carui nume nu poate fi dat, deocamdata, publicitatii), care se saturase sa cotizeze "in natura" la doamna Georgescu, dar si pentru faptul ca nu descoperise artificiile prin care sa se poata acoperi in contabilitate aceasta spaga. Narcisa Georgescu n-a recunoscut nici o acuzatie. Ea a explicat anchetatorilor ca in luna martie a acestui an a pus bani, impreuna cu alti colegi, ca sa cumpere 6 cutii de icre negre de la acea societate. Ea nu avea, insa, de unde sa stie ca era deja monitorizata, iar aceasta "cumparare", filmata de procurori.

La dosar, denuntatorul declara ca sefa din ANSV a venit sa-i ceara o factura, motivand ca pleaca in strainatate si are nevoie sa treaca la vama cu icrele si sa dovedeasca faptul ca le-a cumparat. Nu a primit, insa, o astfel de factura, pentru ca i s-a expicat ca nu se poate. Narcisa Georgescu se va apara de acuzele DNA in fata instantei Judecatoriei Sector 2.

Cine este Narcisa Georgescu si ce ascensiune ascunde? Prietena blondei demisionare de la Palatul Cotroceni, Elena Udrea, si sotia lui Bogdan Georgescu, actual director general tehnic la RAAPPS, care a tinut tn brate pietele sectoarelor 2 si 6. Absolventa a Facultatii de Medicina Veterinara in 1996, Narcisa Georgescu a intrat in paine direct ca medic veterinar cu gradul I la DSV Ilfov, cu toate ca avea statutul de debutant.

Asa ca prietena doamnei Udrea a sarit patru trepte-n sus pe scara profesiei, iar la doar 28 de ani a ajuns seful Directiei. Ea a mai fost acuzata in mass-media ca a facut jocuri murdare, ca sa favorizeze mai multe societati comerciale din alimentatia publica si s-a aflat in centrul unui mare scandal generat de inchiderea unui restaurant.

Narcisa Georgescu a catalogat atunci restaurantul drept o bodega de gara. Un "Curriculum vitae" neoficial al acesteia mentioneaza ca sotia lui Georgescu de la RAAPPS s-a aflat sub lupa verificarilor ANSV si ale ministerului, fiind suspectata de legaturi cu Mafia carnii din Piata Obor, pentru ca ar fi inchis ochii la marfa vanduta fara acte de provenienta.

Daca mai punem la socoteala si faptul ca sotul acesteia a fost seful Administratiei Pietelor, inseamna ca nivelul de trai al familiei Georgescu nu putea fi decat proportional cu functiile detinute de ea si de sot.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.