Ieri, lucratorii din cercetare, in frunte cu Radu Minea, presedintele Federatiei Sindicatelor Lucratorilor Cercetare-Proiectare (FSLCPR) i-au aratat cartonasul rosu lui Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania. Cei 20 de cercetatori, prezenti la sediul delegatiei, au facut un miting al tacerii si au ridicat fiecare cartonasul rosu: "Astea sunt pentru domnul Scheele, ca s-a molipsit si s-a invatat cu narav romanesc", a declarat Radu Minea.

"Pe dumnealui l-am informat de acum cinci ani despre starea cercetarii si l-am atentionat ca a fost mintit si ca Raportul de tara era falsificat. Noi am mai facut un pichet acum doi ani in care solicitam delegatiei sa informeze corect Uniunea Europeana despre situatia din cercetare, dar am fost ignorati", adauga Minea. Insotiti de o pancarta mare rosie, reprezentand cartonasul, cercetatorii au stat doua ore in fata sediului Delegatiei Comisiei Europene in Romania ca sa-si exprime nemultumirea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.