Viorel Hrebenciuc sustine ca e proprietar intr-o casa nationalizata ce apartine familiei Vesa. Casa e revendicata de familia Ghelber, care e in proces cu Vesa, nu cu Hrebenciuc. Pentru a „lamuri” situatia, Hrebenciuc ne-a declarat ca a cumparat o parte din imobilul in care spune ca este proprietar de la colegul Mitrea. Care e de negasit.

Deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc, a cumparat in 1998, pe numele fiul sau, o casa de 200 de metri patrati in strada general Dona, nr. 17, din Bucuresti. Chiar daca in declaratia sa de avere a trecut ca imobilul este in totalitate al fiului sau, Hrebenciuc sustine ca familia lui detine doar jumatate, cealalta jumatate fiind a sotilor Florentin si Mariana Vesa.

"Eu am cumparat jumatate din casa de la Miron Mitrea. In acelasi timp, ca sa pot sta si in partea lui Vesa, Miron i-a gasit locuinta lui Vesa in alta parte. A fost casa parintilor lui Miron. Cind legea o sa-mi permita sa cumpar, o sa cumpar si partea lor din casa", spune Viorel Hrebenciuc. Dar afirmatia lui Hrebenciuc, cum ca ar avea act de proprietate doar pe jumatate din casa, nu sta in picioare. In declaratia sa de avere sint trecuti 200 de metri patrati, ceea ce corespunde cu toata suprafata utila a imobilului, plus a garajului cu etaj cosmetizat in semi-vila cu termopane si antena satelit.

Familia Vesa a cumparat, Hrebenciuc beneficiaza

Familia Vesa a cumparat toata casa in 1996 de la stat. De atunci, sotii Vesa nu au mai vindut nimanui, dupa cum sustine avocatul familiei. De fapt, Legea nr. 112 din 1995 interzice sotilor Vesa sa vinda timp de 10 ani imobilul din strada general Dona. "Nu rezulta din nici un act ca acolo mai sta o alta persoana. Sotii Vesa sint proprietarii imobilului, iar tot imobilul este revendicat. Daca ar fi fost si alti proprietari, s-ar fi facut doua dosare cind a fost revendicat imobilul si ar fi fost si un alt avocat pentru ceilalti proprietari", spune Luca Janta, avocatul familiei Vesa. Atit Mariana, cit si Florentin Vesa au refuzat sa faca vreun comentariu despre casa pe care au cumparat-o, dar au recunoscut ca nu mai locuiesc de mult timp acolo.

"Proprietatea" Hrebenciuc, revendicata din Franta

Casa in care locuieste in momentul de fata Viorel Hrebenciuc a fost revendicata in 2001 de catre Marina Ghelber, stabilita in prezent in Franta. Din 2002, se judeca in instanta cu familia Vesa pentru a obtine imobilul mostenit de la mama sa. "Eu ma judec cu familia Vesa pentru ca ei au cumparat casa. Pina acum nu am auzit de Hrebenciuc sau Mitrea. Nu aveau cum sa cumpere casa mamei, iar zece ani (n.r. - pina in ianuarie 2006) sotii Vesa nu pot sa o vinda pentru ca le interzice legea", spune Marina Ghelber.

De cind a inceput procesul, Marina Ghelber a schimbat si avocatul, deoarece "aveam impresia ca nu isi facea treaba cum trebuie si ca lucrurile stagnau foarte mult. Auzind acum de cine mai este vorba in aceasta afacere, pot sa imi imaginez de ce". Marina Ghelber este nepoata scriitorului Jean Bart si traieste in Franta, iar casa din strada general Dona a fost cumparata de mama Marinei, Vasilescu Emilia Florica, in 1979. Cind mama sa a plecat in Franta, in 1984, imobilul a fost confiscat in totalitate de catre statul roman, si in 1996 a fost vindut familiei Vesa.

Viorel Hrebenciuc da vina pe Miron Mitrea

In cererea facuta de Marina Ghelber catre "Directia de impozite si taxe locale a sectorului 1" pe lista de proprietari ai imobilului, din 1896 pina in momentul confiscarii lui de catre stat, nu este trecuta familia Mitrea in ciuda faptului ca Viorel Hrebenciuc sustine ca imobilul a fost mostenit de Miron Mitrea de la parintii sai. "E problema lui Mitrea. Eu am cumparat de la el in ideea ca el stia ce se intimpla si raspunde el. Poate ca mama lui Mitrea a impartit casa cu mama doamnei Ghelber", spune Hrebenciuc.

Insa nici aceasta explicatie nu are acoperire. "Descrierea facuta in contractul familiei Vesa, pe care il contest la tribunal, corespunde cu intreaga casa. Nu mai exista nimic in plus ce putea fi cumparat de domnii Mitrea sau Hrebenciuc. Mama a stat singura si nu a vindut la nimeni", dupa cum spune Marina Ghelber. Miron Mitrea nu a putut fi contactat, dar consiliera sa, Manuela Dumitru, spune ca: "Eu stiu ca aceasta casa a primit-o mostenire de la parintii sai prin 1985". •


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.