O descoperire de ultim moment ar putea arunca in aer apararea lui Adrian Iovan, sotul creatoarei de moda Romanita Iovan, cel care in noaptea de 5 spre 6 octombrie 2005 l-a impuscat mortal pe Bogdan Iancu.

Mariana Stefan, avocatul familiei Iancu, a adus ieri la Parchet o cutie, gasita in urma cu cateva zile in casa lui Bogdan Iancu, care contine mai multe minibibelouri Swarovski, pentru a fi expertizate si pentru a se stabili provenienta lor. Bijuteriile au fost gasite in casa Mihaelei Balanel (n.n. - sora lui Bogdan Iancu), fiind aduse de catre fratele ei. Potrivit avocatei, Mihaela nu cunostea valoarea acestora, obiectele fiind trecute cu vederea in timpul perchezitiei efectuate in casa familiei Iancu. In timpul anchetei care a fost declansata ca urmare a mortii fratelui ei, Mihaelei Balanel i-au fost aratate mai multe poze cu bijuteriile Romanitei Iovan, care are un contract de patru ani cu firma Swarovski.

Potrivit avocatei, in acel moment "Mihaela a facut legatura intre bijuteriile creatoarei de moda si obiectele pe care Bogdan Iancu i le-a adus acasa". In cazul in care expertiza va demonstra ca minibibelourile ii apartin creatoarei de moda, teza apararii, potrivit careia Adrian Iovan s-a aflat in legitima aparare, este puternic zdruncinata, existand posibilitatea ca intre Romanita Iovan si Bogdan Iancu sa fi existat anumite legaturi.

Audierile in cazul Bogdan Iancu au continuat ieri, unul din apropiatii acestuia (n.n. - Jan, dupa cum ne-a precizat avocata Mariana Stefan) raspunzand mai bine de doua ore intrebarilor procurorilor. Potrivit avocatei familiei Iancu, declaratia acestuia a "adus cateva lucruri noi, a dus indicii importante, el fiind unul dintre ultimii care a vorbit cu Bogdan Iancu". In jurul orei 10.30, s-a prezentat la Parchetul Tribunalului Bucuresti si Adrian Iovan (foto), care a adus actele de provenienta a armei.

Tot ieri, politistii bucuresteni au transmis procurorilor de pe langa Tribunalul Bucuresti, rezultatele investigatiilor facute in cazul lui Bogdan Iancu. Dosarul a ajuns pe masa procurorilor dupa ce politistii au facut mai multe expertize legate de modul in care s-au petrecut evenimentele din noaptea de 5 spre 6 octombrie. Cea mai importanta dintre aceste expertize este fara indoiala reconstituirea evenimentelor din noaptea mortii lui Bogdan Iancu.

Astfel, anchetatorii au creionat, printr-un experiment judiciar, traseul lui Adrian Iovan de la momentul in care a fost alertat ca in casa a patruns un strain si pana la momentul la care intrusul a fost impuscat. Concluziile anchetatorilor in urma experimentului, care a durat mai bine de doua ore si jumatate, nu au fost facute publice. In schimb, avocatii partilor, familia Iovan si, respectiv, a celui ucis, au dat jurnalistilor declaratii esential diferite. Prima care a avut ceva de declarat jurnalistilor prezenti in apropierea casei creatoarei de moda a fost Mariana Stefan, avocatul familiei Iancu.

Aceasta a sustinut ca, in urma experimentului, i s-a demonstrat inca o data "instinctul de vanator" al lui Iovan, avand in vedere modul in care acesta si-a tinut arma in mana pe parcursul simularii. In plus, intunericul din cladire, la ora producerii evenimentului, i-a dat de inteles avocatei ca intrusul "cunostea casa". "Sunt niste pareri strict personale. Cred insa cu tarie ca Bogdan cunostea casa, altfel nu s-ar fi descurcat sa ajunga, pe intuneric, la usa dormitorului familiei Iovan", a spus Mariana Stefan.

In replica avocatii lui Adrian Iovan au explicat ca experimentul judiciar a scos la iveala ca intrusul a avut la dispozitie "aproape patru minute" pentru a fugi din casa, insa nu a facut-o. "S-au masurat mai multi timpi de reactie, pentru a se vedea clar actiunile domnului Iovan din acea seara. De departe, cel mai important timp este cel de circa patru minute in care domnul Iovan a mers sa-si ia arma si sa o incarce.

In tot acest timp, intrusul a ramas agatat de o teava in loc sa fuga", a explicat Cristian Sarbu, unul dintre aparatorii lui Iovan. Intrebat care ar fi putut fi motivul pentru care intrusul nu a parasit casa familiei Iovan, Sarbu a evitat sa faca vreo speculatie. "Acest experiment in mod cert nu inseamna finalizarea anchetei in cazul omorului din casa Iovan. Mai sunt inca multe probe de administrat in acest dosar", a conchis Mariana Stefan.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.