Omul de afaceri Dinu Patriciu a vindut, in doua zile, actiuni la Petromidia in valoare de aproape 14 milioane de euro. Patriciu spune ca a avut nevoie de bani pentru finantarea afacerii.

Saptamina trecuta, Dinu Patriciu a vindut 2% dintre actiunile Rompetrol Rafinare Constanta, in valoare de peste 500 de miliarde de lei. Aceasta tranzactie s-a facut ca urmare a "nevoii de finantare", conform purtatorului de cuvint al Rompetrol, Luiza Sarpe. Jumatate din pachet a fost vindut de catre Patriciu, pe data de 17 octombrie, mai multor investitori de pe piata, cu aproximativ 10% mai ieftin decit cotatia la Bursa a respectivelor actiuni in ziua tranzactiei, ceea ce arata ca omul de afaceri a avut nevoie de bani repede.

Restul de 1% dintre actiunile Rompetrol au fost tranzactionate, trei zile mai tirziu, intre doua firme controlate de Dinu Patriciu. Metoda este folosita, apreciaza analistii din piata, atunci cind respectivul investitor are nevoie de lichiditati, acesta putindu-si transfera astfel banii dintr-o firma in alta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.