Prefectul de Sibiu, Ion Ariton, a declarat ieri ca legea trebuie respectata si in cazul retrocedarii Muzeului Bruckenthal, dar indeamna la prudenta si la efectuarea unei expertize atente asupra testamentului.
"Trebuie verificat atent daca acestia sunt adevaratii proprietari, ca sa nu avem de-a face cu altceva. Daca ei sunt proprietarii, atunci legea trebuie respectata fara nicio abatere. Eu recomand insa sa se verifice foarte atent toate actele", mai spune prefectul. La randul lor, reprezentantii Bisericii Evanghelice din Sibiu sunt de acord ca testamentul Baronului Samuel von Bruckenthal sa fie respectat in intregime, dupa retrocedarea Palatului.

"Muzeul va ramane muzeu fara niciun dubiu. Asa s-a vrut si asa o sa fie in continuare", a declarat ieri Christoph Klein, episcopul Bisericii Evanghelice din Sibiu. Altfel, primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, afisa ieri mina unui om multumit de faptul ca Palatul Bruckenthal va fi restituit Bisericii Evanghelice, dupa indelungi tergiversari.
"Este o veste care pe mine ma bucura foarte mult. Trebuie sa recunoastem cu totii ca este absolut normala restituirea Palatului", a rezumat primarul.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.