Adrian Iovan, sotul creatoarei de moda Romanita Iovan, a raspuns ieri, timp de mai bine de sapte ore, intrebarilor procurorilor in legatura cu incidentul din noaptea de 5 spre 6 octombrie, in timpul caruia l-a ucis pe hotul Bogdan Iancu.

In timp ce Adrian Iovan a fost audiat timp de mai bine de sapte ore de procurori, familia lui Bogdan Iancu se pregatea ieri de inmormantare.Adrian Iovan, sotul creatoarei de moda Romanita Iovan, a raspuns ieri, timp de mai bine de sapte ore, intrebarilor procurorilor in legatura cu incidentul din noaptea de 5 spre 6 octombrie, in timpul caruia l-a ucis pe hotul Bogdan Iancu.

Iovan s-a prezentat la Parchetul Tribunalului Bucuresti, in jurul orei 12.00. La intrare a spus: "Imi pare rau pentru ce s-a intamplat". El le-a declarat procurorilor ca-si mai aduce aminte doar ca a indreptat arma spre Iancu si l-a intrebat "Ce faci, ma, furi?!" Iovan sustine ca nu-si mai aminteste momentul in care a apasat pe tragaci. In jurul orei 16.00, la Parchet si-a facut aparitia si sora tanarului ucis, Mihaela Balanel, care a depus o cerere prin care familia Iancu solicita sa se constituie parte civila in dosarul deschis pe numele lui Adrian Iovan. Ea nu a precizat insa cuantumul daunelor pe care le va cere.
Potrivit unor surse judiciare, in declaratiile facute de Iovan apar anumite contradictii. Una dintre acestea se refera la momentul in care politia a fost anuntata despre evenimentul din Primaverii. Astfel, desi Adrian Iovan a sustinut ca a sunat la politie inainte de a-l ucide pe cel care-i spargea casa, anchetatorii au stabilit ca autoritatile au fost anuntate dupa consumarea incidentului.

Pe de alta parte anchetatorii fac mai multe expertize pentru a stabili daca Bogdan Iancu este autorul unei spargeri comise in urma cu cateva saptamani la o locuinta de langa liceul Jean Monnet, de unde au fost furati 30.000 de euro. Ieri-dimineata, familia Iancu a ridicat de la INML trupul neinsufletit al lui Bogdan. Devastata de moartea fiului ei, Ioana Iancu se considera oarecum vinovata de soarta acestuia. "Trebuia sa le dau mai multa educatie", sustine femeia. Totusi, ea considera ca Bogdan nu merita sa moara in acest mod si ca Adrian Iovan trebuie sa plateasca pentru ca i-a luat viata. "O sa-l tinem in casa atat timp cat ne va permite legea, pentru ca nu avem bani de inmormantare. I-am cumparat sicriul din banii pe care ii platise in avans pentru garsoniera pe care si-o inchiriase", ne-au declarat rudele tanarului.

Paza non-stop

Romanita Iovan a devenit mai precauta si a cerut acum firmei BGS sa ii pazeasca casa non-stop. Potrivit unui comunicat al firmei de paza, in noaptea in care sotul creatoarei de moda l-a impuscat mortal pe Bogdan Iancu, familia Iovan nu isi armase sistemul de alarma. "In dimineata de 6 octombrie, dispeceratul firmei nu avea cum sa monitorizeze obiectivul, iar BGS - Divizia de Securitate - nu a putut sa actioneze", se arata in comunicat. De altfel, sustin reprezentantii BGS, sotii Iovan nu porneau sistemul de alarma atat timp cat erau in imobil.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.