Procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) au redeschis dosarul in care fostul deputat PSD Culita Tarata este acuzat ca ar fi luat o spaga de 500.000 de dolari de la un om de afaceri din Vaslui, Gheorghe Strungariu. In schimbul banilor, Tarata ar fi urmat sa negocieze pentru una din firmele lui Strungariu un contract cu Insula Mare a Brailei (IMB), in conditiile in care denuntatorul invartea afaceri cu cereale.

Deschis in urma cu doi ani, dosarul penal nr. 79/2003 a fost lasat balta de procurorii Parchetului National Anticoruptie, sub pretextul ca PNA nu avea competenta sa ancheteze demnitari. Transformarea PNA in DNA si modificarile de legislatie il vor aduce pe Culita Tarata, din nou, sub lumina reflectoarelor, in conditiile in care, in viitorul apropiat, acesta urmeaza sa fie citat la DNA.

Itele afacerii care l-ar fi determinat pe Tarata sa intinda mana dupa bani necuveniti au fost descalcite chiar de Gheorghe Strungariu, patronul Cerealcom Vaslui, si au la mijloc un contract de arenda in Insula Mare a Brailei, considerata drept cea mai manoasa zona a Romaniei. In februarie 2003, Strungariu a povestit in fata procurorilor ca deputatul l-ar fi tras in piept, in conditiile in care, desi reusise sa-l convinga de faptul ca are relatii sus-puse, inclusiv pe fostul ministru al Agriculturii Ilie Sarbu, l-ar fi lasat cu banii dati si ochii-n soare.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.