Lux, multi cai-putere, masini "ultimul racnet", dar si de epoca si multe fete frumoase – aceasta este oferta Salonului International de Automobile Bucuresti 2005.

Salonul International de Automobile Bucuresti (SIAB) si-a deschis astazi portile pentru marele public. Pe hangarele de la Romaero Baneasa "au pus stapanire" aproape 200 de expozanti, iar oferta este bogata: 80 de modele auto si premiere in special pe segmentul masinilor de lux, motociclete, masini utilitare, dar si de epoca, sisteme audio de ultima generatie, cele mai noi accesorii si piese de schimb.

CA LA PARIS

SIAB 2005 este organizat de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), in parteneriat cu firma franceza Auto Moto Cycle Promotions, care se ocupa si de organizarea salonului auto de la Paris. Fata de editia din 2003, SIAB ofera o suprafata expozitionala cu 25% mai mare, aici fiind prezenti cu 40% mai multi expozanti. Si numarul firmelor straine care expun a crescut de trei ori fata de editia din 2003. Daca atunci au trecut pragul SIAB-ului 100.000 de vizitatori, anul acesta organizatorii spera ca 250.000 de persoane sa participe.

DE LUX

Cele mai fotografiate si admirate masini sunt modelele de varf. Porsche a adus modelul Carrera GT. Cei 612 cai-putere ai masinii valoreaza 397.000 de euro cip. "Pana acum nu am vandut nici o astfel de masina in Romania. La SIAB ne asteptam sa vindem cel mult una", spune unul din reperzentantii de vanzari ai firmei. Mai optimisti, cei de la Bavaria Automobile privesc la cei care se fotografiaza alaturi de limuzina Rolls Royce din care au vandut deja doua exemplare.

Lamborghini este prezenta cu modelul Murcielagi Roadster, al carui pret CIP incepe de la 308.000 de euro. Bentley a venit cu modelul Continental Flying Spur, care se vinde la un pret CIP de 208.000 de euro. La standul Maseraty puteti admira un superb Spyder Aniversery - unitatea 25 dintr-o serie de 90 de masinute. Costa "doar" 130.000 de euro.

NOU-VENITI

Dezvoltarea puternica a pietei romanesti i-a atras si pe cei de la Aston Martin. Modelul de top este Vanquish S, al carui pret CIP incepe de la 224.867 de euro. "Este cea mai rapida masina. A fost condusa in ultimul film James Bond si ajunge la 330 de kilometri pe ora", spune Heinrich Karner, directorul Aston Martin Salzburg, venit in Romania special pentru SIAB. Dupa ce a vazut la SIAB, el se asteapta sa vanda doua-trei masini numai la aceasta expozitie.

NOUTATI

Citroen expune, pentru prima oara in Romania, gama sa completa de berline "C", de la modelul C1 si pana la C6. Premiere are si importatorul general al marcii Peugeot, Trust Motors: modelul 407 Coupe, varianta restilizata a autoturismului 307 si modelul de clasa mini 1007, care dispune de doua usi culisante. Toyota a adus doua dintre premierele prezentate la saloanele auto de la Geneva si Frankfurt modelul Aygo si noul pick-up Hilux.

MOTOARE

La SIAB ai ocazia sa-ti implinesti si visul de a urca in saua unor motociclete de mare clasa. BMW a venit cu noul roadster K 1200 R, inainte de a-l prezenta la saloane de profil ca Mondial de Deux Roues de la Paris sau EICMA Milano, iar cei de la Honda au adus o piesa rara pe continentul european - Rune, un cruiser destinat numai pietei americane, propulsat de un gigantic motor de sase cilindri. Si Yamaha are noutati, inclusiv replica de strada a motorului R46 a lui Valentino Rossi.

INFO

Locatia: Romaero Baneasa
Perioada de desfasurare: 7-16 octombrie 2005
Program: zilnic intre orele 10:00 si 20:00
Biletele: costa 10 lei noi si sunt disponibile la toate punctele de vanzare RATB si la casele special amenajate la Romaero. Copiii sub 10 ani au acces gratuit
Tichetele de parcare: costa 10 lei noi si sunt valabile toata ziua
Transport: o linie speciala RATB, cu autobuze la fiecare 15-20 de minute pe ruta Piata Romana - Piata Presei Libere - Romaero Baneasa. Transportul este gratuit daca aveti bilete de intrare la SIAB.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.