Traficul pietonal pe podul principal de la Maracineni, prabusit in luna mai, in urma unei viituri, a fost reluat luni dimineata, fara acordul autoritatilor. Circulatia a fost reluata pe pod dupa ce navetistii au constatat ca pot traversa obiectivul. Trecerea podului de la Maracineni se face insa in conditii de risc, printre schelele muncitorilor si printre alte utilaje. Potrivit prefectului de Buzau, Marian Cristinel Bagiu, autoritatile locale nu au dispus deschiderea circulatiei pietonale si vor fi luate masuri pentru reglementarea situatiei in zona.

Totodata, directorul Administratiei Nationale a Drumurilor, sucursala Buzau, Mihai Burducea, a declarat ca, oficial, circulatia pietonilor este interzisa. Aceeasi sursa a adaugat ca oamenii au traversat obiectivul cu forta si ca in urmatoarele ore traficul va fi inchis pentru ca exista pericolul producerii unor accidente.

Cu toate acestea, directorul de la Drumuri Nationale Buzau nu a solicitat sprijinul Politiei pentru a interzice accesul pietonilor pe pod, politistii permitand in continuare, la ora transmiterii acestei stiri, traversarea constructiei aflate in plina reabilitare. Podul principal de la Maracineni, care facea legatura intre Muntenia si Moldova, s-a prabusit in luna mai din cauza unui debit foarte mare al raului Buzau.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.