Actualitate3 Octombrie 2005de M.D.

Lectura de un minut

Cei care detin permis de vanatoare pot sa vaneze in aceleasi conditii ca pana acum, intrucat autoritatile vor impune un 'Cod al Eticii Vanatoresti>> abia in cursul anului viitor. Potrivit ministrului agriculturii, Gheorghe Flutur, specialistii din subordinea sa lucreaza la codul respectiv, ce va fi inclus in Legea vanatorii, si care are rolul de a stopa "carnagiile vanatoresti", informeaza Mediafax.

"Codul va spune ca daca vrei sa fii vanator, trebuie sa te lupti ca un vanator, nu sa stai intr-un buncar de beton si sa tragi. Perioadele de vanatoare si linistea vanatului trebuie respectate, si, de asemenea, pledam pentru conservarea faunei de vanatoare pe care o avem. Prioritatea nu este sa scoatem la vanzare aceasta fauna, cu o mare valoare, ci sa-i asiguram continuitatea", a spus Flutur. Ministrul se opune in continuare cererii ANSVSA de interzicere a vanatorii in Delta Dunarii, pentru prevenirea gripei aviare.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.