Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a dat ieri, timp de 6 ore, o declaratie olografa la Parchetul General. Patriciu a explicat pe 21 de pagini cum s-au tranzactionat la bursa actiunile Rompetrol. El a fost audiat, ieri, pentru prima data, in legatura cu acuzatiile de manipulare a pietei bursiere si savarsirea de infractiuni la Legea societatilor comerciale, creand un prejudiciu de aproximativ 6 milioane de dolari companiei Rompetrol.

Dinu Patriciu considera ca aceste acuzatii reprezinta "niste aberatii", mai ales ca de pe urma tranzactiilor au avut de castigat mii de oameni. "Ar fi insemnat ca eu sa fiu pagubitul, deci sa mi-o fac singur, cu alte cuvinte, m-am furat singur", a subliniat presedintele Rompetrol, care a venit insotit de patru avocati pentru a demonta acuzele aduse. Concluzia afaceristului este ca invinuirea de manipulare a pietei bursiere reprezinta "o manevra politica". Dinu Patriciu a declarat ca va veni la audieri ori de cate ori va fi chemat si spera ca dosarul sa ajunga cat mai repede in instanta "pentru a demonstra nevinovatia".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.