Un sef de tura de la Politia de Frontiera Bors a fost prins ca a ascuns 1.000 de euro in doua pachete de tigari, iar pe unul dintre ele scria „SEFI“. El a fost gasit nevinovat de PNA. Sefii sai directi l-au transferat la Inspectoratul Teritorial Bihor.

Pe 8 iulie 2004, o echipa de ofiteri de la Politia de Frontiera din Capitala a facut un control inopinat la PTF Bors. In masina sefului de tura, subinspectorul Ioan Trifan (foto), s-au gasit 1.000 de euro, ascunsi in doua pachete de tigari Davidoff. Pe unul dintre cele doua pachete scria cu pixul: "SEFI". Conform normelor interne pentru combaterea coruptiei, politistii de frontiera nu au voie sa detina asupra lor, in perioada serviciului, nici un fel de valuta. Politistul a explicat ca banii ii erau necesari pentru a plati o excursie in Grecia, insa ofiterii au descoperit ca excursia fusese platita cu o saptamina inaintea controlului inopinat.

A plecat linistit in concediu

IJPF Bihor a demarat cercetarile in acest caz, iar politistul a fost transferat la Inspectoratul Teritorial Bihor. Cazul sau a fost preluat de PNA Oradea, care ieri a dispus neinceperea urmaririi penale, motivind ca "nu exista probe suficiente pentru savirsirea infractiunii de luare de mita". "Cazul va fi redeschis. Noi am oprit cercetarea prealabila, pentru ca asta este procedura: daca speta e preluata de PNA, atunci noi oprim cercetarile", ne-a declarat chestorul Nelu Pop, seful PF.

Dumitru Luncan, seful IJPF Bihor: "Nu comentez decizia PNA. NUP-ul dat de ei a scos cazul de sub aspect penal. Noi acum mai putem doar sa-i dam o sanctiune administrativa, care merge de la mustrare, pina la destituire". Potrivit ziarului "Bihoreanul", subinspectorul Ioan Trifan este fiul unui important membru PD din Brasov. El nu si-a facut griji ca ar putea pati ceva: imediat dupa incident, Trifan a plecat in concediu, in Grecia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.