Baroneasa Emma Nicholson a apreciat, duminica, in cadrul unei emisiuni televizate, ca Romania a realizat pasi importanti in perspectiva aderarii la UE, informeaza RRA, preluat de Mediafax. Totodata, raportorul pentru tara noastra al Parlamentului European a sustinut ca mai sunt multe masuri prointegrare care trebuie atinse, printre acestea numarandu-se cele din sistemul judiciar, dar si concurential. "Sunt foarte atasata de admiterea Romaniei in UE si mi-ar placea acest lucru. Sper ca aceasta comisie va fi de acord ca Romania a facut un progres remarcabil. Personal, cred ca Romania a facut un progres foarte bun, incet si grijuliu.

Romania, complet diferita fata de 1990

Prima mea vizita in Romania a fost in 1990. Acum este o tara diferita; complet diferita". Nicholson a subliniat ca rolul decisiv in ceea ce priveste aderarea tarii noastre la UE il are Parlamentul European care, prin Raportul din octombrie, isi va exprima acordul sau dezacordul deschiderii sale fata de Romania. "Asteptam raportul Comisiei Europene, care este foarte important. Inteleg ca va aparea pe 24 octombrie. Acesta este factorul critic. Parlamentul European da unda verde sau poate da unda rosie. Functionarii fac munca grea in cadrul comisiei. Avem o echipa foarte dedicata, iar munca lor este factorul critic acum. Trebuie sa asteptam si sa vedem ce recomanda Comisia".

Lumina din ochii Romaniei

Din ’90 pana in prezent, Romania a reusit sa iasa din bezna. Oficialii europeni afirma aceasta realitate. "Zelul oamenilor, viata oamenilor a iesit la iveala. Exista o mare creativitate. Oamenii nu mai sunt infricosati, ci rad. Strazile nu mai sunt intunecate, ci sunt pline de lumina. Nu mai sunt ferestre gaurite, ci ferestre in spatele carora exista marfuri in vitrine. Sunt oameni care cumpara. Parca ar fi trecut printr-o perioada de 100 de ani de negura, care apoi a disparut", a opinat baroneasa. Dar "mai sunt multe lucruri de facut, mai ales in sistemul judiciar, al pietei libere. Si mai sunt multe aspecte care trebuie abordate, dar schimbarea este incredibila. A devenit o printesa minunata!"


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.