Conform unor informatii de ultima ora prezentate in urma cu cateva momente de principalele televiziuni din Romania si confirmate de Bogdan Pitigoi, purtatorul de cuvant al PUR, Partidul Umanist din Romania a rupt in aceasta dimineata alianta cu PSD.
Conducerea PUR tocmai a trimis un comunicat oficial in care isi reafirma "independenta politica si doctrinara" si isi asigura sustinatorii ca "vor respecta promisiunile facute in campania electorala".PUR subliniaza faptul ca Uniunea Nationala PSD+PUR este o alianta electorala, nu una politica (cum este cazul Aliantei D.A.) si deci isi pot forma grupuri electorale proprii, puternice, atat la Senat cat si la Camera Deputatilor. Din aceste idei rezulta clar disponibilitatea de a intra in negocieri pentru formarea majoritatii parlamentare alaturi de Alianta D.A.La fel, prin vocea presedintelui sau executiv, Takacs Csaba, UDMR a afirmat ca este dispusa sa negocieze cu orice formatiune care poate asigura stabilitatea politica a Romaniei. Totodata, vice-presedintele BEC, Victor Pasca Camenita, a anuntat rezultatul in urma numararii a aproximativ 99% dintre voturile valabil exprimate. Astfel, Traian Basescu a obtinut 51.23%, in timp ce Adrian Nastase numai 48.77%.Nu in ultimul rand, in cadrul conferintei de presa de la ora 14, Adrian Nastase si-a acceptat infrangerea in Turul II - "Aceasta a fost vointa romanilor pe care eu o respect" - si l-a felicitat pe Traian Basescu. In continuare, Primul-Ministru a subliniat ca Uniunea Nationala are cele mai multe mandate in noul Parlament si ca spera ca "Traian Basescu sa tina seama de ea".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.