Sambata seara, in jurul orei 18, scandalul a izbucnit din nou in familia Bleahu din localitatea Zagar, judetul Mures. Niciodata, spun localnicii, fratii Aurel (50 de ani) si Marian (38 de ani) nu s-au inteles. Mai ales dupa ce mezinul se intorsese,

Sambata seara, in jurul orei 18, scandalul a izbucnit din nou in familia Bleahu din localitatea Zagar, judetul Mures. Niciodata, spun localnicii, fratii Aurel (50 de ani) si Marian (38 de ani) nu s-au inteles. Mai ales dupa ce mezinul se intorsese, acum cateva luni, cu cateva zeci de mii de euro in cont, dupa ce a servit mai multi ani in Legiunea Straina Franceza. Satenii din Zagar stiu ca legionarul Bleahu, consateanul lor, a luptat in Congo, in Algeria si in Djibouti si ca a strans bani frumosi servind Republica Franceza. Cu banii trimisi de el in tara fratelui sau, Aurel, acesta din urma a cumparat terenul si acareturile fostei Intreprinderi Agricole de Stat Zagar, insumand cateva sute de teren arabil, fertil, si mai multe cladiri. Cu toate acestea, fratii Bleahu au avut mereu o relatie rece, tensionata. De ce anume, nimeni din Zagar nu stie. Nici macar seful Postului de Politie din comuna nu-si poate explica.

Ucigasul a ramas in libertate

Scandalul de sambata seara, petrecut chiar in curte a fostului IAS Zagar, a plecat, ca si toate celelalte din familia Bleahu, de la bani. Evident, mult mai instarit decat rudele sale, „Legionarul”, cum i se spune in sat, isi imprumutase mai multe rude cu diverse sume de bani. L-a imprumutat si pe fratele sau, Aurel Bleahu, dar si pe unul dintre nepoti, unul din fiii - patru la numar - ai acestuia. Cearta a pornit de la nereturnarea banilor la termenul convenit. De aici si pana la bataie n-a mai fost decat un pas.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.