Revenirea pe scara extinsa la folosirea Liturghiei traditionale in limba latina in Biserica Romano-Catolica nu este agreata de totii liderii Bisericii. Acest lucru reiese si din interviul pe care Arhiepiscopul Malcolm Ranjith, secretarul Congregatie
Revenirea pe scara extinsa la folosirea Liturghiei traditionale in limba latina in Biserica Romano-Catolica nu este agreata de totii liderii Bisericii. Acest lucru reiese si din interviul pe care Arhiepiscopul Malcolm Ranjith, secretarul Congregatiei pentru Cultul Divin si Disciplina Sacramentelor, l-a acordat agentiei Fides, informeaza site-ul Catholica.

In interviul amintit, inaltul prelat afirma ca apelul Papei pentru folosirea Liturghiei traditionale in limba latina nu este doar un efort de reconciliere cu Societatea Papei Pius al X-lea, „ci si un semnal pentru intreaga Biserica privitor la apararea anumitor principii teologico-disciplinare“. Arhiepiscopul sri-lankan a continuat: „Mi se pare ca Papa doreste sa corecteze tendinta, vizibila in anumite cercuri, de a vedea Conciliul Vatican II ca o rupere de trecut si ca un nou inceput“. El a subliniat ca invataturile Conciliului Vatican II nu justifica in sine o astfel de atitudine. A existat o chemare la reformarea Liturghiei, dar reforma „trebuie sa fie fidela la tot ceea ce a fost de la inceput pana acum, fara sa excluda nimic“. Arhiepiscopul a mai declarat: „Nu suntem nici inventatorii nici stapanii adevarului, suntem doar aceia care l-am primit si avem datoria sa il pazim si sa il transmitem altora.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.