"E timpul ca si Consiliul Superior al Magistraturii sa recunoasca ca sunt probleme legate de aceste examene si de modul lor de organizare. Colegii din tara s-au plans de mai multe ori de modul de organizare si de pregatire a unor astfel de concursuri
"E timpul ca si Consiliul Superior al Magistraturii sa recunoasca ca sunt probleme legate de aceste examene si de modul lor de organizare. Colegii din tara s-au plans de mai multe ori de modul de organizare si de pregatire a unor astfel de concursuri, de modul in care sunt intocmite baremurile si bibliografia pentru ele", a spus Kovesi. Procurorul general a precizat ca o surprinde in mod neplacut faptul ca procurori din Ministerul Public sunt suspectati pentru posibila fraudare a unui astfel de concurs. De asemenea, Kovesi a adaugat ca asteapta finalizarea anchetei DNA pentru a putea face si alte precizari in acesta cauza si ca spera ca dosarul sa fie finalizat cat mai repede posibil.
DNA a anuntat, pe 5 decembrie, ca patru procurori, un judecator si un fost magistrat sunt urmariti penal in legatura cu concursul pentru ocuparea unor functii de conducere din parchete, desfasurat in luna noiembrie. Printre invinuiti, procurorul care a castigat concursul pentru functia de sef al Parchetului Tribunalului Capitalei, Sterian Guli, este cercetat pentru instigare la infractiunea de permitere a accesului la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Pe de alta parte, procurorul Gabriela Ghita, presedintele Comsiei de examinare (fost Procuror General adjunct al Romaniei), invinuita in dosar pe motiv ca ar fi permis scurgerea unor subiecte de la examene, a adresat DNA o cerere in care solicita revocarea comunicatului prin care s-au dat publicitatii invinuirile la adresa sa. Ghita sustine ca afirmatia este "nereala si constituie manipulare a opiniei publice prin comunicare de informatii false in scopul acreditarii si impunerii unei ipoteze nereale". Procurorul Ghita sustine ca DNA a incalcat prezumtia de nevinovatie si a comis un abuz de drept. DNA i-a refuzat cererea procurorului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.