Miercuri 12 decembrie, crestinatatea ortodoxa il praznuieste pe Cuviosul Parintele nostru Spiridon, Episcopul Trimitundei, facatorul de minuni, care a trait pe vremea imparatului Constantin cel Mare si a lui Constantie, fiul lui. La inceput a fost p
Miercuri 12 decembrie, crestinatatea ortodoxa il praznuieste pe Cuviosul Parintele nostru Spiridon, Episcopul Trimitundei, facatorul de minuni, care a trait pe vremea imparatului Constantin cel Mare si a lui Constantie, fiul lui. La inceput a fost pastor de oi. Apoi s-a insurat, iar dupa moartea sotiei a fost facut episcop. Dumnezeu i-a dat harul tamaduirilor in asa masura ca a fost numit facator de minuni. In vreme de seceta a adus pe pamant ploaie. A pus capat foametei puse la cale de vanzatorii de grau, daramandu-le hambarele. A prefacut sarpele in aur si, dupa ce a scapat pe sarac de nevoie, a prefacut iarasi aurul in sarpe. A oprit curgerile raurilor. A dat la iveala gandurile pacatoase ale unei desfranate, care indraznise sa se apropie de el, si a facut-o sa-si marturiseasca pacatul. A astupat, prin puterea Sfantului Duh, gura celor ce se semeteau cu stiinta lor, la Sinodul de la Niceea. A vindecat pe imparatul Constantie de boala de care suferea. A dat din nou viata copilului unei femei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.