Operatorul de telefonie mobila Orange Romania a investit 1,4 miliarde de euro de la intrarea pe piata romaneasca, in 1997, si pana in acest an, a declarat Richard Moat, CEO-ul companiei. Moat a mai spus ca afacerile companiei vor atinge 1,2 miliarde
Operatorul de telefonie mobila Orange Romania a investit 1,4 miliarde de euro de la intrarea pe piata romaneasca, in 1997, si pana in acest an, a declarat Richard Moat, CEO-ul companiei. Moat a mai spus ca afacerile companiei vor atinge 1,2 miliarde de euro in acest an si, in scurt timp, portofoliul de clienti va depasi nivelul de 10 milioane. "Cel mai probabil ca la inceputul anului 2008 acest prag va fi atins", a spus seful Orange Romania.
La sfarsitul lunii septembrie, subsidiara grupului Orange avea 9,31 milioane de utilizatori si a raportat venituri de 904 milioane de euro. Reprezentantul operatorului a mai spus ca Orange analizeaza posibilitatea introducerii serviciilor de tip quadplay (furnizarea serviciilor de telefonie fixa si mobila, Internet si aplicatii video si programe tv pe aceeasi infrastructura de comunicatii) pe piata romaneasca. "Concurenta deja a facut pasi in aceasta directie, respectiv intrarea RCS&RDS pe piata telefoniei mobile, prin lansarea serviciilor 3G in Oradea, sau ofertele comune furnizate de Romtelecom si Cosmote. Şi Telemobil, care detine o licenta 3G, va lansa acest tip de servicii in prima jumatate a anului viitor. Cred ca cel mai probabil vom include un abonament quadplay in portofoliul companiei in prima parte a anului 2008", a afirmat Moat.
Reprezentantul Orange Romania a mai spus ca operatorul se va concentra in 2008 pe dezvoltarea segmentului de servicii de date, care a cunoscut o crestere exponentiala in prima parte a acestui an. "Vrem sa dublam numarul oraselor acoperite de reteaua 3G pana la finele anului 2008, comparativ cu situatia actuala", a aratat Moat. In prezent, Orange ofera servicii de broadband mobil la nivel national, prin tehnologiile complementare 3G+/3G/EDGE si HSUPA. Numarul clientilor de broadband mobil a ajuns la 504.000 la sfarsitul lunii septembrie 2007, una dintre prioritatile companiei fiind dezvoltarea accelerata a retelei broadband. La sfarsitul trimestrului trei, reteaua GSM si EDGE a Orange Romania acoperea 81,28% din teritoriul Romaniei si 96,88% din populatie, iar serviciile 3G si 3G+ erau disponibile in 42 de orase, acoperind 34,31% populatie si 2,42% teritoriu. Serviciile de telefonie mobila funizate de Orange au fost lansate pe piata romaneasca de compania MobilRom, la 6 iunie 1997, sub denumirea Dialog. MobilRom si-a schimbat denumirea in Orange Romania, in aprilie 2002. Grupul de telefonie mobila Orange e controlat de France Telecom.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.