Problema canonicitatii Bisericii Ortodoxe Ruse si a Bisericii Ortodoxe Romane de pe teritoriul Republicii Moldova va constitui una dintre temele pe care delegatia Patriarhiei Romane le va pune in discutie cu prilejul intalnirii pe care urmeaza sa o
Problema canonicitatii Bisericii Ortodoxe Ruse si a Bisericii Ortodoxe Romane de pe teritoriul Republicii Moldova va constitui una dintre temele pe care delegatia Patriarhiei Romane le va pune in discutie cu prilejul intalnirii pe care urmeaza sa o aiba cu reprezentantii Patriarhiei Moscovei si a intregii Rusii, a declarat recent, pentru Rompres, Episcopul vicar patriarhal Ciprian Campineanul, care va face parte din delegatia BOR.

„Trebuie sa recunoastem ca Patriarhia Moscovei are inca o problema de intelegere a chestiunilor contemporane bisericesti. Ea acuza Patriarhia Romana ca, prin reactivarea celor trei episcopii din Republica Moldova, a intrat in teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse. De aceea, noi, la dialog, vom pune problema canonicitatii Bisericii Ortodoxe Ruse si a Bisericii Ortodoxe Romane in teritoriul actual al Republicii Moldova... Vom face o incursiune in istorie ca sa aratam ca teritoriul actual al Moldovei a fost dintotdeauna teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe Romane“, a precizat Prea Sfintia Sa. PS Campineanul a afirm at ca apartenenta Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Rusa nu se justifica, in conditiile in care, dupa 1990, Moldova a devenit stat independent.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.