BAE RAMANE FARA LOBBY. Ministerul britanic de Finante si-a anuntat intentia de a desfiinta o agentie guvernamentala care, in ultimii 40 de ani, s-a ocupat de promovarea fabricantilor de arme din Marea Britanie, inclusiv a BAE Systems, cea mai mare co
BAE RAMANE FARA LOBBY. Ministerul britanic de Finante si-a anuntat intentia de a desfiinta o agentie guvernamentala care, in ultimii 40 de ani, s-a ocupat de promovarea fabricantilor de arme din Marea Britanie, inclusiv a BAE Systems, cea mai mare companie britanica de armament, informeaza presa de pe Tamisa. Decizia eventualei desfiintari a Organizatiei pentru servicii de export in domeniul apararii (Deso) a fost luata, potrivit cotidianului The Guardian, la inceputul anului, cand la Finante exista inca fosta echipa a ministrului Stephen Timms.   ACUZE. Potrivit unor documente interne obtinute de The Guardian de la Ministerul de Finante, contribuabilii britanici n-ar mai trebui lasati sa plateasca din propriul buzunar bani pentru a sustine financiar acest departament "anacronic", care a castigat tot mai multa influenta in Primaria orasului Londra, de unde Deso obtine licentele de export. Deso cheltuieste in fiecare an aproximativ 22 de milioane de euro pentru a ajuta companiile britanice din domeniul apararii sa-si vanda produsele in afara tarii. Recent, aceasta structura a fost acuzata ca a intermediat plata unui milion de lire sterline catre un membru al familiei regale saudite in contextul unui contract controversat incheiat intre BAE si Ryiad la finele anilor a€™80.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.