Vestea ca relicvele Papei Ioan Paul al II-lea se pot achizitiona de pe internet este in intregime falsa, a declarat Mons. Slawomir Oder, postulatorul cauzei de beatificare a Pontifului.

Relicve au fost puse la dispozitie publicului gratuit, dar vinderea lor ar fi un sacrilegiu, a spus prelatul intr-un interviu acordat recent pentru „Zenit“, reluat de site-ul Catholica. El a inceput declarand:“As dori sa clarific faptul ca distribuirea de obiecte sau elemente din obiecte apartinand candidatilor la cinstea altarelor, fericitilor sau sfintilor este o straveche practica a Bisericii, ceva ce insoteste fiecare proces de beatificare alaturi de raspandirea cunoasterii spiritualitatii si vietii candidatului. Se distribuie iconite in care se explica cum sa te rogi pentru o anumita intentie si cum sa ceri mijlocirea. La fel se intampla in cazul procesului Servitorului lui Dumnezeu Papa Ioan Paul al II-lea. Aceste iconite sfintite contin rugaciuni. Biroul postulaturii distribuie de asemenea bucati din hainele sale clericale. Vorbim insa de o distribuire complet gratu ita.

Intrebat de ce este un sacrilegiu vinderea relicvelor, acesta a raspuns: „Este in mod absolut un sacrilegiu; este ceva impotriva traditiei Bisericii si impotriva logicii, amintindu-ne ce ne-a spus Isus: „In dar ati primit, in dar sa dati“.