Pe vremea cand Sfantul Ioan Gura de Aur era doar citet al Bisericii Antiohiei, a scris mai multe omilii. Printre ele se afla si Omiliile impotriva iudeilor, sau impotriva iudaizantilor, prin care combate unele obiceiuri ale crestinilor care provenea
Pe vremea cand Sfantul Ioan Gura de Aur era doar citet al Bisericii Antiohiei, a scris mai multe omilii. Printre ele se afla si Omiliile impotriva iudeilor, sau impotriva iudaizantilor, prin care combate unele obiceiuri ale crestinilor care proveneau din randul evreilor si care continuau sa pastreze reguli din Legea lui Moise. El a scris aceste omilii pentru a indrepta aceste obiceiuri, considerate gresite. Sfantul isi foloseste intregul talent oratoric pentru a demonstra erorile iudaismului din acea vreme si, implicit, ale crestinilor „iudaizanti“. Sfantul Ioan Gura de Aur se exprima in termeni foarte duri la adresa iudaismului, unii autori moderni interpretand scrierile sale ca fiind antisemite.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.