Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a solicitat ieri membrilor Comisiei pentru Regulament ca pana joia viitoare sa redacteze articolul privind sanctiunile pentru neparticiparea la sedintele de plen si la lucrarile comisiei, pentru a intra in le
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a solicitat ieri membrilor Comisiei pentru Regulament ca pana joia viitoare sa redacteze articolul privind sanctiunile pentru neparticiparea la sedintele de plen si la lucrarile comisiei, pentru a intra in legalitate. Nicolae Vacaroiu a aratat ca aceste prevederi sunt necesare, pentru a fi introduse in dezbaterea plenului, iar mai apoi, dupa adoptare, sa fie introduse in Regulamentul actual al Senatului."Dureaza prea mult finalizarea noului regulament si trebuie sa respectam legea. Va rog sa intelegeti acest lucru. Marti o sa chem si comisia la mine, pentru a face o redactare corespunzatoare a acestui articol", a declarat Vacaroiu.Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hasotti, a declarat ca solicita ca in situatia in care comisia nu reuseste sa finalizeze acest proiect de Regulament, in sensul introducerii unor sanctiuni dure impotriva celor care lipsesc nemotivat la lucrarile de plen si in comisii, saptamana viitoare proiectul de Regulament sa fie introdus in plen, pentru a se dezbate si vota amendamentele. Nicolae Vacaroiu a aratat ca prevederile legale interzic dezbaterea amendamentelor in plen, singurul lucru eficient fiind redactarea articolului privind sanctiunile pentru absente.Senatorul PSD Doru Ioan Taracila a luat cuvantul pentru a-i transmite colegului sau liberal Puiu Hasotti ca "este liderul majoritatii parlamentare"."In conditiile in care doreste ca Regulamentul sa fie adoptat, trebuie sa faca un singur lucru: sa ii determine pe acesti colegi sa vina la lucrarile comisiei", a declarat acesta.Replica lui Puiu Hasotti nu s-a lasat asteptata: "Eu nu am vorbit despre senatorii puterii si cei ai opozitiei, ci la fiecare senator in parte, care are aceleasi obligatii"."Uitati-va in sala, aceiasi oameni suntem prezenti de fiecare data la lucrarile Senatului. Sigur ca sunt si cativa plecati: opt colegi sunt la o actiune la Sibiu, avem europarlamentarii, este adevarat. Dar, repet, trebuie sa inteleaga toata lumea ca atunci cand ai acceptat sa devii senator si sa reprezinti electoratul, trebuie sa vii si sa fii prezent la sedinte", a aratat presedintele Senatului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.