DROGURI. Mai mult de trei milioane de adolescenti si tineri intre 12 si 25 de ani se drogheaza cu sirop de tuse si alte medicamente utilizate impotriva tusei si a guturaiului, arata o statistica realizata de Administratia Serviciilor pentru Abuzul de

DROGURI. Mai mult de trei milioane de adolescenti si tineri intre 12 si 25 de ani se drogheaza cu sirop de tuse si alte medicamente utilizate impotriva tusei si a guturaiului, arata o statistica realizata de Administratia Serviciilor pentru Abuzul de Substante Toxice si Sanatate Mintala din SUA. Desi medicamentele antitusive sunt lipsite de riscuri atunci cand sunt utilizate conform recomandarilor medicului, ele au efect halucinogen cand sunt folosite in exces.

STOMATOLOGIE. Marea Britanie este tara in care tratamentul dentar este cel mai scump, iar pe locul doi in acest top se situeaza Italia, potrivit unui sondaj efectuat de ziarul The Independent. Studiul a avut drept scop indentificarea motivelor pentru care "turismul dentar" a luat amploare in tarile UE. Pe ultimul loc in topul realizat de ziarul britanic se afla Ungaria, motiv pentru care aceasta este tinta preferata a pacientilor cu afectiuni ale dintilor.

INEDIT. O echipa de cerceta-tori din SUA a dezvoltat o noua tehnica prin care se obtin celule susa embrionare fara distrugerea embrionului, potrivit unui studiu publicat in revista Stem Cell. Cercetatorii au extras o celula embrionara in care au inserat o proteina simpla, numita laminina, pentru a pastra proprietatile celulelor susa embrionare. Embrionul care a suferit aceasta procedura nu a fost afectat si a putut sa se dezvolte normal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.