Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii, sprijina participarea a 45 de artisti populari din Basarabia si 43 din Serbia (din localitati romanesti din Valea Timocului) la cea de-a sasea editie a Festivalului National al Traditi
Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii, sprijina participarea a 45 de artisti populari din Basarabia si 43 din Serbia (din localitati romanesti din Valea Timocului) la cea de-a sasea editie a Festivalului National al Traditiilor Populare de la Sibiu, in perioada 31 iulie - 5 august. Artistii populari vor prezenta jocuri, cantece, obiceiuri si mestesuguri traditionale, precum si o expozitie de costume si obiecte etnografice specifice zonelor lor de provenienta, informeaza Romanian Global News.
Festivalul este organizat de Complexul National Muzeal “ASTRA” din Sibiu, in colaborare cu Centrul National pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, Institutului Cultural Roman si Consiliului Judetean Sibiu.
Cel mai amplu festival al traditiilor autentice ale culturii populare, materiale si spirituale, a romanilor a fost conceput dupa modelul prestigiosului Smithsonian Folklife Festival, organizat anual, cu incepere din anul 1966, in Washington D.C. si devenit un reper stiintific si cultural universal. Festivalul National al Traditiilor Populare este o manifestare spectaculara si interactiva, de prezentare scenica sau lucrativa a celor mai valoroase traditii culturale pastrate in viata comunitatilor rurale romanesti pana astazi, intr-un dialog direct al artistilor populari cu publicul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.