Leul si-a continuat si ieri miscarea de depreciere fata de euro si dolar, pe fondul mentinerii unor ordine de cumparare mari din partea fondurilor speculative, care cauta „refugii" in fata scaderilor constante ale marilor burse. Cursul mediu al
Leul si-a continuat si ieri miscarea de depreciere fata de euro si dolar, pe fondul mentinerii unor ordine de cumparare mari din partea fondurilor speculative, care cauta „refugii" in fata scaderilor constante ale marilor burse. Cursul mediu al euro a urcat ieri de la 3,1580 la 3,1670 lei, pe o piata unde deschiderea s-a facut la 3,1670 - 3,17 lei, valori ceva mai mari fata de inchiderea de vineri, cand tranzactiile se realizau la 3,1660 - 3,1680 lei. Dupa anuntarea rezultatelor licitatiei organizate de banca centrala pentru atragerea surplusului de lichiditate din piata bancilor, euro a urcat la 3,1720 - 3,1740 lei, maximul sedintei fiind de 3,1750 lei. In ultima parte a sedintei s-a observat o usoara apreciere a leului, cotatiile revenind spre valorile de la deschidere. „Piata continua sa fie dominata de ordinele de cumparare din partea fondurilor speculative, volumele de tranzactionare fiind medii, observa un dealer bancar. A existat si un surplus de moneda nationala, ieri ajungand la scadenta depozite in valoare de 3 miliarde lei, atrase de BNR. Leul urmeaza tendintele celorlalte monede din regiune, care se depreciaza la randul lor, odata cu iesirea speculatorilor de pe pietele emergente, cat si de bursele din aceste tari. Este greu de spus daca euro va reveni, dupa mai bine de o luna, la pragul de 3,2 lei". BNR a afisat ieri un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 6,36% pe an fata de 6,40% pe an, cat era la sfarsitul saptamanii trecute, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda a scazut la 7,08% pe an, de la 7,11% pe an, cat era vineri. Pe pietele internationale, paritatea dintre euro si dolar a fluctuat intre 1,3611 si 1,3680.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.