In documentul semnat si de presedintele Asociatiei "21 decembrie", Teodor Maries, dar si de Antonie Popescu, senior al Ligii studentilor din Universitatea Bucuresti 1990, Iliescu este acuzat ca a infiintat institutul respectiv "cu gandul de a control
In documentul semnat si de presedintele Asociatiei "21 decembrie", Teodor Maries, dar si de Antonie Popescu, senior al Ligii studentilor din Universitatea Bucuresti 1990, Iliescu este acuzat ca a infiintat institutul respectiv "cu gandul de a controla istoria" si de a se pune la adapost de eventualele invinuiri. Mai mult, ei considera ca Iliescu ar trebui sa se autosuspende din Parlament si din functia de presedinte de onoare al PSD, pana in momentul in care fostul sef de stat isi va dovedi nevinovatia. "V-ati rezervat rolul de presedinte al acestui institut, astfel incat "istoria revolutiei sa fie scrisa, nu cu mana Justitiei pe care o calcati in picioare, ci cu mana celor prezidati de dumneavoastra. E de la sine inteles ca acest institut ar trebui desfiintat pana la finalizarea cercetarilor prin Justitie referitoare la crimele pentru care sunteti invinuit dumneavoastra si ceilalti", se afirma in scrisoare. Cei trei i-au cerut liderului PSD sa raspunda la cele 14 intrebari din scrisorile adresate anterior, spunand ca un refuz al acestuia ar insemna sfidarea poporului roman.
Roxana ANDRONIC


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.