Unul dintre cele trei hoteluri de cinci stele din statiunea Mamaia, Palm Beach, aflat in proprietatea omului de afaceri libanez Chardel Maroun, a fost scos la vanzare, iar suma ceruta este de 15 milioane de euro.
"Am decis sa vand hotelul, pentru ca vreau sa investesc in altul, si mai mare decat acesta. Orice lucru este de vanzare. Daca primesc pe el 15 milioane de euro, il vand. Cand am stabilit pretul, am tinut cont atat de numarul de camere si de gradul de confort, cat si de terenul din proprietatea hotelului, adica 3.300 metri patrati. In zona, un metru patrat de teren costa intre 1.000 si 1.500 de euro", a declarat Chardel Maroun.
El a adaugat ca hotelul in care vor fi investiti banii obtinuti in urma unei eventuale vanzari va fi construit fie in Bucuresti, fie in Constanta.
Unitatea are 60 de camere, doua sali de conferinte, piscina si un restaurant cu 350 de locuri.
Hotelul Palm Beach este unul dintre cele trei hoteluri de cinci stele din statiunea Mamaia, alaturi de Rex si hotelul Mamaia. In afara de acestea, pe litoralul romanesc mai exista un singur hotel de cinci stele, Saturn, deschis recent in statiunea careia ii poarta numele.
Principala afacere a lui Chardel Maroun in Romania este plasata in afara turismului, firmele detinute de el fiind specializate in efectuarea de lucrari de reparatii si agenturare de nave.
"Lucrarile maritime sunt cele la care ma pricep cel mai bine. hotelul este ceva secundar", a precizat el.