Senatorul PD, Radu Berceanu, sustine ca oferta Ford pentru preluarea uzinei Daewoo Craiova este una a€žfoarte bunaa€œ si trebuie tratata fara suspiciuni si ironii.
Berceanu a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Ford ar putea sa aleaga si alte locatii pentru a se dezvolta, de aceea oferta facuta de compania americana trebuie tratata cu foarte mare interes. a€žCraiova nu este buricul pamantului si trebuie sa fim foarte atenti la modul in care incheiem aceasta privatizare.
Trebuie sa va spun ca, atunci cand il asteptam la negocieri pe Dinel Staicu, in calitate de reprezentant al SIF Oltenia, detinatoare a unui pachet de actiuni la Daewoo, am avut unele strangeri de inima. Nu trebuie ca unii sa-i stranga pe cei de la Ford cu usa, ca sa scoata cat mai multi bani de la ei. Am apreciat totusi pozitia serioasa si constructiva a lui Staicu pe parcursul discutiilora€œ, a declarat Berceanu.
Senatorul a mai spus ca, inainte ca PNL sa scoata PD de la guvenare, unii membri din comisia de privatizare a fabricii Daewoo, printre care si el, erau apreciati ca si profesionisti, iar acum, dupa ce democratii au plecat de la putere, acestia au pierdut aceasta calitate. a€žAtunci cand am facut interpelarea in Parlament si am intrebat datorita carui fapt ne revine onoarea de a fi membri in comisia de la aceasta fabrica, mi s-a spus ca este bine pentru ca sunt de aici, de la Craiova, pentru ca suntem profesionisti si asa mai departe. Dupa ce PD n-a mai fost la guvernare, brusc, eu nu mai sunt din zona, iar noi nu mai suntem profesionisti. Acum am inteles!a€œ, a spus Radu Berceanu.
In ceea ce priveste fabrica SC Avioane Craiova SA, pe care AVAS a anuntat ca o va scoate din nou la privatizare, Berceanu a opinat ca actualul potential investitor, in speta un consortiu format din mai multe firme romane, nu ar fi o formula de viitor pentru uzina.