Fostii primari PSD din Timis, plecati la PD dupa alegerile locale din 2004, vor sa se intoarca in partidul pentru care au candidat, primul fiind deja reprimit, a declarat ieri presedintele executiv al PSD Timis, Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.
Grindeanu a precizat ca peste 80 % din primarii trecuti la PD au luat legatura cu conducerea PSD Timis, cerand sa se intoarca.
"Nu ii vom primi pe toti inapoi. Din informatiile noastre, unii sunt primari slabi si, mai mult, au plecat din oportunitate. Exista, insa, cazuri de inteles. La inceput de mandat, unii primari de-ai nostri au fost supusi la presiuni, li s-au trimis pe cap controale de la Prefectura, de la Consiliul Judetean, le-au fost taiate fondurile de la Consiliul Judetean Timis (presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, e membru PD - n.r.). Acum, dupa ce PD a iesit de la guvernare, probabil cei de la PD nu mai pot face presiuni asupra lor si nici fonduri nu le-au prea dat, asa ca vor sa se intoarca", a adaugat Grindeanu.
Potrivit sursei citate, primarul localitatii Bara, Ioan Lazarescu, a fost deja reprimit in PSD. La alegerile locale din 2004 au fost alesi 51 de primari din partea PSD, dar, cu timpul, au mai ramas 30, cei mai multi plecand la PD.
Presedintele executiv al PSD Timis a mai spus ca, dupa concedii, probabil in august, va avea loc o intalnire intre conducerea filialei, primarii PSD si fostii primari PSD, care vor sa se intoarca.
"Ii vom supune pe cei care vor sa se intoarca la o discutie cu cei care au ramas. In functie si de ce vor spune acestia, ii vom reprimi in partid", a adaugat Sorin Grindeanu.