Fondul britanic de investitii Fabian si compania nord-irlandeza Mivan estimeaza ca vor obtine 120 milioane euro din vanzarea celor 635 de apartamente ale complexului rezidential. Investitia, fara sa includa pretul terenului, va fi de circa 80 milioan

Fondul britanic de investitii Fabian si compania nord-irlandeza Mivan estimeaza ca vor obtine 120 milioane euro din vanzarea celor 635 de apartamente ale complexului rezidential. Investitia, fara sa includa pretul terenului, va fi de circa 80 milioane euro.
Complexul este localizat in zona de est a Bucurestiului, in cartierul Dristor, si va fi dezvoltat in doua etape.
Lucrarile au inceput deja, primele 119 apartamente urmand sa fie finalizate si lansate spre vanzare in vara anului 2008. Unitatile vor avea circa 100 metri patrati pe unitate, fiind destinate populatiei cu venituri medii.
Pentru dezvoltarea proiectului, vor fi utilizate atat credite bancare, cat si surse proprii obtinute din vanzarea de locuinte, se arata intr-un comunicat al dezvoltatorilor. Pentru construirea complexului New Town din Bucuresti, cele doua companii au fondat un joint-venture, Phoenix Park.

Fabian a investit deja 70,5 milioane euro in Romania

Fondul de investitii britanic Fabian Romanian Property a investit pana in prezent pe piata romaneasca 70,5 milioane euro, in noua proiecte imobiliare, care totalizeaza 73.000 metri patrati de spatii de birouri in Bucuresti si 885 de apartamente in Timisoara si in Capitala.
Pe piata birourilor, fondul de investitii a ajuns recent la un acord si cu Immoconsult Leasinggesellschaft pentru achizitia Baneasa Business Centre contra sumei de 23,9 milioane euro. Fondul a mai achizitionat, in iunie, contra sumei de 4,9 milioane de euro, imobilul de birouri Evocenter din nordul Bucurestiului.
Cu un capital de 21,2 milioane de euro, Fabian a fost lansat in vara anului 2005, fiind primul fond care viza exclusiv piata imobiliara romaneasca. In luna decembrie a anului 2005, fondul a facut prima achizitie din Bucuresti, prin preluarea cladirii Banu Antonache pentru 12,3 milioane de euro. Randamentul din chirie a fost estimat la 9,2%.

Mivan are in proiect construirea a 10 mall-uri

Mivan opereaza in Romania din 1998 ca parte a unui joint-venture Mivan-Kier, care a realizat un proiect in cadrul programului de locuinte sociale si de alimentare cu apa, derulat de Guvern. Valoarea proiectului a fost de 140 milioane dolari.
Compania mai are in derulare in Bucuresti centrul comercial Liberty Center, cu o suprafata de 25.000 metri patrati, a carui valoare estimativa este de 70 milioane euro.
De asemenea, Mivan va construi in parteneriat cu dezvoltatorul din Irlanda Moritz Group, pana la sfarsitul anului 2010, o retea de zece centre comerciale de tip mall in principalele orase din Romania, investitia totala alocata fiind de 500 milioane euro. Grupul Mivan are sediul central in orasul Antrim din Irlanda de Nord si desfasoara activitati in sectoare diverse, de la domeniul imobiliar la telecomunicatii, derulate in Europa, Asia si Statele Unite ale Americii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.