Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat sambata ca afirmatiile facute de premierul Tariceanu, la Brasov, reprezinta o a€žincercare penibila" de a capitaliza electoral majorarea pensiilor, majorare datorata proiectului de lege initiat de PSD.
a€žAcest proiect de lege se afla de peste sase luni in dezbaterea Parlamentului. Daca PSD nu ar fi pus piciorul in prag si nu ar fi amenintat cu motiune de cenzura, probabil ca nici acum nu s-ar fi gandit domnul Tariceanu la soarta pensionarilor, asa cum nu a facut-o timp de doi ani si jumatate", a sustinut Geoana, citat de Mediafax.
a€žEste in mod cert o incercare penibila de a capitaliza electoral o lege care a trecut prin Parlament in unanimitate. Cel mult poate sa spuna (Tariceanu, n.red.) ca si PNL a votat alaturi de PSD pentru aceasta lege. In absenta pachetului de legi al PSD nu ar fi existat o crestere semnificativa de pensii in Romania", a subliniat liderul social-democrat. Presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, i-a transmis sambata, de la Brasov, presedintelui PSD ca este a€žo minciuna sfruntata" faptul ca PSD incearca sa-si atribuie merite pentru majorarea pensiilor.
a€žAceste masuri sunt initiate de Guvern. PSD incearca sa arate ca a avut el o contributie. PD-ului ii spun ca ar trebui sa le fie rusine cand spun ca astea sunt masuri populiste, iar domnului Geoana si PSD-ului le spun ca este o minciuna sfruntata cand incearca sa atribuie PSD-ului o astfel de masura", a mai spus prim-ministrul. Camera Deputatilor a adoptat joi, cu unanimitate de voturi, proiectul PSD de modificare a Legii pensiilor. Camera a adoptat proiectul de lege privind majorarea pensiilor, initiat de PSD, stabilind cresterea punctului de pensie la 37,5%, de la 1 ianuarie 2008, si la 45%, de la 1 ianuarie 2009.