Drama razboiului este foarte bine surprinsa de regizorul Paul Verhoeven, cunoscut publicului larg pentru seria „Basic Instinct“. Regizorul se foloseste de povestea unei frumoase olandeze pentru a ne relata suisurile si coborasurile evrei
Drama razboiului este foarte bine surprinsa de regizorul Paul Verhoeven, cunoscut publicului larg pentru seria „Basic Instinct“. Regizorul se foloseste de povestea unei frumoase olandeze pentru a ne relata suisurile si coborasurile evreilor si nazistilor din anii '40. „Lista neagra“ este un thriller de actiune, inspirat din fapte reale. Scenaristul Gerard Soeteman si regizorul Paul Verhoeven au lucrat 20 de ani la scenariul pentru acest film, marcand intoarcerea lui Verhoeven in Olanda.

Actiunea filmului incepe in 1956, in Israel, dupa ororile celui de-al Doilea Razboi Mondial. Personajul principal Rachel Stein, interpretat de Carice van Houten, este o frumoasa cantareata evreica, pe care o gasim profesoara intr-o scoala din Kibutzul Kefar Stein (comunitate israelita). Un grup de turisti ajunsi aici se amesteca printre locuitori, iar camera se opreste asupra unui cuplu vorbitor de limba engleza. Ea decide sa faca niste fotografii si, plimbandu-se aiurea prin kibutz, ajunge la scoala. Aici o aude pe Rachel cantand cu copiii si se apropie de sala de clasa. Profesoara, deranjata de intrerupere, cu uimire i si da seama ca o cunoaste pe tanara femeie din Olanda, iar cele doua decid sa-si scrie pe viitor.

Razbunarea lui Rachel duce la dragoste si moarte
Ravasita de aceasta intalnire, Rachel ajunge pe malul lacului din apropiere si incepe sa-si aminteasca. De aici, intram intr-o alta lume. In 1944, evreii erau urmariti de trupele germane, iar pe Rachel o gasim ascunsa intr-un sat din Olanda, luandu-si numele de Ellis de Vries. Dupa ce ascunzatoarea ii este distrusa de o bomba, ea decide, alaturi de alti evrei, sa plece spre sud, intr-o zona a Olandei deja eliberata. Grupul de evrei este ajutat de un membru al Rezistentei, insa nu pornesc bine pe raul care avea sa-i duca spre libertate, ca vasul este interceptat de o patrula germana si toti sunt ucisi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.