Modul in care s-au facut nominalizarile pentru noul Consiliu de Administratie (CA) al televiziunii publice pare, in viziunea Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) si Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), „o strategie“ a clasei pol
Modul in care s-au facut nominalizarile pentru noul Consiliu de Administratie (CA) al televiziunii publice pare, in viziunea Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) si Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), „o strategie“ a clasei politice de a-si „consolida controlul asupra televiziunii publice“. Organizatiile se declara dezamagite de „lipsa de responsabilitate pe care clasa politica o demonstreaza cu privire la depolitizarea televiziunii publice“. Problema pe care o ridica acestea este aceea ca „raportul pe anul 2005 nu a fost nici pana acum dezbatut si votat in Parlament“, dar si modul in care s-au facut nominalizarile pentru noul CA, „prin desemnarea unor candidati fara cunostinte de media sau aptitudini manageriale si afiliati politic“. „TVR a redevenit un obiect al ambitiilor politice, precum si un instrument de negociere politica“, se mai arata in comunicatul transmis de AMP-CJI. Astfel, AMP si CJI solicita plenului Parlamentului sa nu aprobe actualele propuneri pentru CA al TVR si sa urgenteze procesul de modificare a legii de functionare a serviciil or publice de radio si televiziune.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.