Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) si-a desemnat sambata seara castigatorii la Teatrul National din Cluj. Cel mai premiat film a fost „4 luni, 3 saptamani si 2 zile“ al lui Cristian Mungiu, des
Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) si-a desemnat sambata seara castigatorii la Teatrul National din Cluj. Cel mai premiat film a fost „4 luni, 3 saptamani si 2 zile“ al lui Cristian Mungiu, desi s-a retras din competitie sambata, cu cateva ore inainte de ceremonia de premiere. Motivul retragerii a fost „dorinta organizatorilor Festivalului de la Cannes ca un film care a primit Palme d'Or sa nu mai faca parte din competitia niciunui alt festival si sa nu mai fie judecat de niciun alt juriu“, au spus reprezentantii TIFF. Mungiu a primit premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru lungmetraj, iar echipa filmului „4 luni, 3 saptamani si 2 zile“ a primit un Premiu special TIFF. Tot pentru filmul premiat cu Palme d'Or la Cannes 2007 a fost recompensata si actrita Anamaria Marinca, cu premiul pentru tanara speranta a cinematografului romanesc. „Sunt doar unul dintre actorii acestui film si le datorez premiul din aceasta seara“, a spus Marinca.

Franco Nero s-a declarat indragostit de Romania
F ilmul chilian „La Sagrada Familia” („Familia sfanta“), regizat de Sebastian Campos, a castigat Trofeul Festivalului International de Film Transilvania, in valoare de 10.000 de euro. Regizorul s-a declarat foarte surprins, mai ales ca a aflat de TIFF in urma cu doua luni, cand a fost invitat sa participe.
Actorul, regizorul, scenaristul si producatorul italian Franco Nero a primit premiul pentru intreaga cariera, inmanat de cinci actori foarte tineri, din mai multe tari europene, care au concurat la categoria Shooting Stars. „In general, cand primesti un premiu pentru intreaga activitate se spune ca esti un actor batran si nu mai lucrezi. Dar eu lucrez mai mult acum decat inainte“, a spus Nero.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.