Romania va gazdui Summit-ul tarilor din Europa de Sud-Est, cu tema "Diversitatea culturala - o punte intre patrimoniul cultural si cultura viitorului", manifestare organizata in cadrul Capitalei Culturale Europene. Evenimentul se va desfasura astazi
Romania va gazdui Summit-ul tarilor din Europa de Sud-Est, cu tema "Diversitatea culturala - o punte intre patrimoniul cultural si cultura viitorului", manifestare organizata in cadrul Capitalei Culturale Europene. Evenimentul se va desfasura astazi si maine la Bucuresti si Sibiu.
Cu aceasta ocazie vor fi prezenti la Bucuresti sefi de state din cinci tari, ministri ai Culturii, reprezentanti ai organizatiilor internationale, precum UNESCO, OIF, Consiliul Europei, informeaza Ministerul Culturii si Cultelor. Tema din acest an a Summit-ului -"Diversitatea culturala - o punte intre patrimoniul cultural si cultura viitorului" - continua linia reuniunilor de la Tirana, Varna si Opatjia, privind cooperarea culturala regionala. Vizita delegatiilor oficiale la Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007, marcheaza importanta dezvoltarii politicilor in domeniul protejarii patrimoniului cultural, precum si materializarea acestora in actiuni comune.


Gordon Brown vrea muncitori britanici in locul imigrantilor

Gordon Brown, ce l mai probabil succesorul premierului Tony Blair, a declarat ca va lansa o campanie de pregatire profesionala a muncitorilor britanici necalificati pentru a ocupa posturile alocate in prezent imigrantilor, relateaza The Daily Telegraph.

Brown, in prezent ministru al Finantelor, sustine ca viitorul program guvernamental va avea in centru populatia britanica, potrivit publicatiei citate."Este timpul sa pregatim muncitorii britanici pentru posturile care vor fi disponibile in urmatorii ani si sa ne asiguram ca persoanele inactive si somerii vor putea sa obtina noi slujbe din cele vacante in tara noastra", a declarat Brown intr-un discurs rostit in fata sindicatului GMB.

Brown a adaugat ca intentioneaza sa semneze parteneriate cu principalel ramuri industriale pentru a permite accesul muncitorilor britanici la slujbele vacante, relateaza The Daily Telegraph.

Guvernul de la Londra se confrunta cu o serie de critici potrivit carora valul de imigranti din noile state comunitare, Romania si Bulgaria, a dus la scaderea salariilor si diminuarea sanselor unui cetatean britanic de a-si gasi o slujba.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.