Cifra de afaceri a companiilor din portofoliul fondului de investitii Gemisa va ajunge in acest an la 24 milioane euro, in crestere cu 70,2% comparativ cu 2006, aceasta valoare excluzand ultima achizitie a fondului, respectiv un pachet de 45% din fir

Cifra de afaceri a companiilor din portofoliul fondului de investitii Gemisa va ajunge in acest an la 24 milioane euro, in crestere cu 70,2% comparativ cu 2006, aceasta valoare excluzand ultima achizitie a fondului, respectiv un pachet de 45% din firma de servicii medicale Centrul Medical Diagnosis. Potrivit reprezentantilor fondului, 55% din totalul investitiilor sunt orientate catre segmentul de retail si distributie, 25% spre servicii medicale, 8% zona serviciilor financiare, 5% servicii pentru intreprinderi si 5% spre media si comunicare.
Gemisa este o companie de investitii cu capital de risc infiintata in luna octombrie 2004. Finantarea initiala a fondului a fost de sase milioane euro si a fost extinsa ulterior la opt milioane euro. Cuantumul finantarii pentru un proiect se situeaza intre 50.000 de euro si doua milioane euro.
Portofoliul Gemisa include companii precum Miniblu (magazine cu articole pentru copii), Optical Network (magazinele de optica Optiblu), Fleet Management Services (managementul flotelor auto), BIA (resurse umane), GeroAslan (cosmetice), Oxigen Plus (vanzarea si inchirierea de echipamente medicale), Egibo (magazinele de produse de pescuit GIPO), Press Pro International (publicatii si evenimente medicale), Sport Distribution Group (importator si distribuitor al unor produse italiene de sport) si Cristal Diagnostic (servicii medicale).
Ultima achizitie a fondului este un pachet de 45% din actiunile firmei de servicii medicale Centrul Medical Diagnosis, pentru care a platit 1,5 milioane euro. Singura clinica a firmei, situata in Bucuresti, va fuziona cu Cristal Diagnostic. "Aceasta tranzactie subliniaza interesul fondului Gemisa fata de sectorul serviciilor medicale, domeniu in care intentionam sa alocam investitii importante si in viitor", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul general al Gemisa, Dragos Rosca. El a adaugat ca maturitatea unei astfel de afaceri este de trei ani, exitul putandu-se realiza catre piata de capital sau investitori strategici.

Diagnosis atrage Gemisa in actionariat si investeste 5 mil. euro in dezvoltare

Compania de servicii medicale Diagnosis va investi in intervalul 2007-2010 cinci milioane euro pentru a deschide noi clinici in Bucuresti, un centru de excelenta in imagistica si a se extinde la nivel national. "Vom deschide in luna septembrie o clinica in zona Plevnei. Suntem in discutii sa deschidem unitati si in Piata Victoriei si in zona Unirii, iar in primul trimestru al anului viitor in partea de nord a orasului", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele Diagnosis, Cristina Manea.
Totodata, compania are in vedere deschiderea unui centru de excelenta in domeniul imagisticii in urmatoarele sase luni si consolidarea retelei nationale, inclusiv prin achizitionarea unor clinici locale.
Diagnosis a incheiat parteneriate cu clinici private din toate judetele. Referitor la deschiderea unui spital privat, Manea a afirmat ca nu exclude aceasta posibilitate. "Este o idee pe care o avem de multi ani. Romania nu este pregatita in urmatorii doi ani pentru un spital privat. Momentul pe care il consider ca un spital va deveni profitabil este atunci cand politele societatilor de asigurari vor atinge un nivel de maturitate ridicat", a adaugat Manea. Pentru acest an, compania de servicii medicale vizeaza o cifra de afaceri de 1,6 milioane euro si previzioneaza pana in 2010 atingerea pragului de zece milioane euro.
Diagnosis a fost infiintata in anul 2003 si are 40.000 de clienti. Compania este furnizor de servicii medicale pentru cinci societati de asigurari private de sanatate si are un contract de parteneriat cu spitalul Elias pentru servicii interventionale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.