Euroclinic, primul spital general privat din Romania, parte integranta a sistemului de asigurari de sanatate Midisystem, a inregistrat in primele cinci luni din 2007 venituri totale de 4,2 milioane RON, in crestere cu 111 procente fata de aceeasi per
Euroclinic, primul spital general privat din Romania, parte integranta a sistemului de asigurari de sanatate Midisystem, a inregistrat in primele cinci luni din 2007 venituri totale de 4,2 milioane RON, in crestere cu 111 procente fata de aceeasi perioada a anului 2005.
In cei doi ani de activitate a spitalului au fost realizate cu succes un numar de peste 1.600 de interventii chirurgicale, precum si peste 116.000 de consultatii, proceduri, investigatii. Dintre interventiile chirurgicale efectuate, 54% reprezinta interventii de Obstetrica-Ginecologie, 24% de Chirurgie Generala, 8% de Ortopedie, 5% de ORL, 5% de Chirurgie Vasculara si 4% de Chirurgie Plastica si Oftalmologie.
Fata de momentul lansarii din 2005 la Euroclinic au fost deschise alte trei noi cabinete: de obstetrica-ginecologie, ecografie si neonantologie, iar valoarea totala a investitiilor realizate pana in prezent se ridica la 10 milioane euro, investitii realizate in cladire si in echipamente moderne.
"Ne bucuram ca in cei doi ani de functionare Euroclinic a reusit sa mentina acelasi standard al calitatii in domeniul serviciilor medicale, fapt confirmat atat de profitul obtinut, cat mai ales de gradul foarte ridicat de satisfactie al pacientilor, acesta fiind de 98%. Tinand cont de evolutia inregistrata de Euroclinic pana acum, ne asteptam la un numar de peste 6.000 de pacienti noi pana la sfarsitul anului 2007, cu o crestere de doua ori mai mare fata de anul precedent", a declarat Catalin Andrew Popa, director general Euroclinic.
Un studiu realizat de catre spital in colaborare cu Kent Bussines School a Universitatii din Kent arata ca peste 2.100 de cetateni straini au fost pacienti ai Euroclinic, majoritatea lor fiind din Statele Unite si Uniunea Europeana. O intrebare a studiului a vizat compararea Euroclinic cu spitalele din aceste tari. 87,5% au declarat ca Euroclinic este similar, iar 12,5% au oferit calificativul mult mai bine.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.