Romania a castigat cu 2-1 in Slovenia si s-a instalat in fruntea grupei G de calificare la Campionatul European din 2008. Tricolorii sunt la egalitate de puncte cu Olanda, dar au un golaveraj mai bun. Bulgaria se mentine si ea in lupta, invingand, c
Romania a castigat cu 2-1 in Slovenia si s-a instalat in fruntea grupei G de calificare la Campionatul European din 2008. Tricolorii sunt la egalitate de puncte cu Olanda, dar au un golaveraj mai bun. Bulgaria se mentine si ea in lupta, invingand, cu 2-0, in Belarus. In jurul acetui meci s-a tesut un scandal tipic pentru Balcani. Inaintea infruntarii de la Minsk, bulgarii i-au acuzat pe Mircea Sandu si ai sai ca i-au motivat pe bielorusi cu o suma importanta. Dupa ce au vazut cat de adormiti au fost conationalii lui Hamutovski pe teren, oficialii romani au avut toate motivele sa creada ca, de fapt, Federatia de la Sofia i-a aprovizionat cu “castraveti” pe bielorusi.

Razboiul pentru calificarea la Campionatul European din 2008 devine mai crancen pe masura ce ne apropiem de finalul campaniei, depasind intrecerea strict sportiva. In week-end, Romania si Bulgaria au avut meciul lor direct, chiar daca au intalnit, pe teren, adversari diferiti. Tricolorii au invins cu 2-1 pe Slovenia, gratie golurilor inscrise de Tamas si Nicolita, in timp ce doua goluri ale lui Berbatov au adus victoria Bulgariei in Belarus. Intalnirea de la Minsk a reprezent at marul discordiei intre romani si bulgari. Cu o zi inaintea meciului, unul dintre cele mai importante site-uri de sport de la sud de Dunare, topsport.bg, a publicat un articol in care federatia de fotbal de la Bucuresti era acuzata ca a dat bani Belarusului ca sa joace „cu rautate“ impotriva echipei antrenate de Stanimir Stoilov: „Un oficial al federatiei romane s-a intalnit la Minsk cu un membru din Comitetul Executiv al forului fotbalistic din Belarus pentru a pune la punct toate detaliile“.

Jucatorii bielorusi au dormit pe teren
Acuzatiile venite dinstre tara castravetilor au fost contrazise de ceea ce s-a intamplat, sambata seara, pe stadionul din Minsk. Conationalii lui Hamutovski nu numai ca nu au jucat cu rautate, ci au avut o evolutie mult sub cele obisnuite de pe teren propriu. In aceste conditii, a fost foarte usor pentru bulgari sa castige cele trei puncte. Somnolenta lui Kutuzov si a coechipierilor sai i-au facut pe multi romani sa creada ca, dimpotriva, bulgarii au fost cei care au „sarit“ cu ceva bancnote de circulatie internationala pentru a-si netezi drumul spre Euro 2008. Parerea este impartasita si de federalii de la „Casa Fotbalului“, care nu pot da, insa, vreo declaratie oficiala in acest sens.

Stoicikov a vazut blat la Albania - Romånia
Seria acuzatiilor de blat a fost inceputa de Hristo Stoicikov, fostul selectioner al Bulgariei.

Dupa ce Romania a castigat cu 2-0 in Albania, Stoicikov a declarat ca i s-a parut suspecta evolutia albanezilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.