In ghidul de calatorii  'Le Routard>> pentru sezonul 2006 -2007, care propune turistilor peste 100 de destinatii din lume, Romania este descrisa ca o tara in care predomina furtul din buzunare, cainii vagabonzi si taximetristii-pirat.

In ghidul de calatorii 'Le Routard>> pentru sezonul 2006 -2007, care propune turistilor peste 100 de destinatii din lume, Romania este descrisa ca o tara in care predomina furtul din buzunare, cainii vagabonzi si taximetristii-pirat.


In ghidul de calatorii „Le Routard” pentru sezonul 2006 -2007, distribuit in numeroase tari in limbile franceza, engleza, spaniola, italiana, poloneza si germana, Romania este descrisa ca o tara in care predomina furtul din buzunare, cainii vagabonzi si taximetristii-pirat. Ghidul, furnizat agentiei Mediafax, propune peste 100 de destinatii din lume pe baza relatarilor celor 80 de investigatori ai publicatiei. Acestia calatoresc anonim in diferite tari pentru a furniza turistilor o imagine a tarii pe care doresc sa o viziteze precum si pentru a face recomandari privind seriviile puse la dispozitie de statul respectiv.

Ghidul „Le Routard” 2006 - 2007, publicat de „Hachette”, a cincea mare editura din lume si membra a grupului francez de media Lagardere, sustine ca turistii care vor sa viziteze Romania au nevoie de o s uma cuprinsa intre 10 si 40 de euro pe zi. Autorii ghidului atentioneaza turistii asupra problemelor cu care trebuie sa se descurce in timpul calatoriei, pornind de la timpul prea lung de asteptare la granita si numarul redus al punctelor de schimb al cecurilor de calatorie pana la soferii de taxi care nu pornesc aparatul de taxat si pericolul de a fi inselati la casele de schimb valutar. Lor li se explica faptul ca escrocii se organizeaza pentru a le sustrage, cu ajutorul comerciantilor, sume mari de bani imediat dupa ce aterizeaza pe aeroport si pot fi acostati pe strazile Bucurestiului de „tipi cu ochelari negri“, care sa prezinte o legitimatie de politie falsa si sa le ceara actele. De asemenea, turistilor li se atrage atentia asupra faptului ca, in cazul unui furt sau unui accident, vor pierde mult timp la sectia de politie si vor fi nevoiti sa faca „mici cadouri“ pentru a rezolva mai repede problema.

Hotelurile din Romånia - o loterie
Gara de Nord din Bucuresti este amintita pentru hotii de buzunare si taximetristii-pirat, iar cainii vagabonzi sunt vazuti ca un argument care poate justifica numarul mic de ciclisti din oras.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin