Compania Praktiker Romania inaugureaza astazi noul magazin din Cluj-Napoca, extins cu aproape 1.400 de metri patrati in urma unei investitiii de circa 800.000 euro. Suprafata totala a magazinului este in prezent de 8.000 metri patrati. Potrivit repre
Compania Praktiker Romania inaugureaza astazi noul magazin din Cluj-Napoca, extins cu aproape 1.400 de metri patrati in urma unei investitiii de circa 800.000 euro. Suprafata totala a magazinului este in prezent de 8.000 metri patrati. Potrivit reprezentantilor grupului decizia de extindere a magazinului clujean vine ca urmare a potentialului deosebit pe care-l ofera zona. "Piata constructiilor si cea imobiliara din Cluj se afla intr-un proces de dezvoltare ce ofera perspective extrem de bune sectorului do-it-yourself," a declarat directorul general al Praktiker Romania, Guenter Vosskaemper, citat de NewsIn.
Magazinul Praktiker din Cluj-Napoca a fost deschis in noiembrie 2003 si este cel de-al doilea pe care compania a decis sa il extinda. Anul trecut, Praktiker Romania a avut un proiect similar pentru marirea cu 1.500 metri patrati a spatiului de vanzare din Bucuresti-Voluntari, acesta fiind in prezent cel mai mare din retea, cu o suprafata de 8.000 de metri patrati. Un alt magazin ce depaseste suprafata formatului Praktiker standard, de 6.500 metri patrati, este cel inaugurat anul trecut in Bucuresti-Vitan pe o suprafata de aproximativ 7.000 metri patrati. Investitiile Praktiker Romania realizate pana acum depasesc 150 milioane euro. Pe termen mediu, compania are in plan sa dezvolte reteaua existenta, astfel incat sa ajunga la peste 30 de magazine in intreaga tara. In acest fel, Praktiker Romania intentioneaza sa devina prima companie din sectorul do-it-yourself, prezenta in toate orasele cu peste 120.000 de locuitori.
Praktiker va continua procesul de extindere prin deschiderea unui magazin la Targoviste, in a doua jumatate a acestui an. Praktiker Romania a avut anul trecut un volum al vanzarilor in valoare de 153,6 milioane euro, in crestere cu 56,4% fata de 2005.
Primul magazin din retea a fost inaugurat in septembrie 2002, in Bucuresti-Voluntari. Compania este prezenta in toate regiunile tarii, avand cea mai extinsa retea de pe piata do-it-yourself (17 magazine): Bucuresti (3 unitati), Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara, Brasov, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Targu-Mures, Satu Mare, Braila, Baia Mare si Galati.
Grupul german detine aproximativ 340 de magazine Praktiker in opt tari din Europa. In anul 2005, grupul Praktiker a avut vanzari nete in valoare de 3,03 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.