Compania Maestro Constanta si-a retras contestatia privind rezultatul licitatiei organizate de AVAS pentru atribuirea contractului de lichidare a uzinei Tractorul Brasov, castigat de Casa de Insolventa Transilvania Cluj-Napoca, anunta Mediafax.
Compania Maestro Constanta si-a retras contestatia privind rezultatul licitatiei organizate de AVAS pentru atribuirea contractului de lichidare a uzinei Tractorul Brasov, castigat de Casa de Insolventa Transilvania Cluj-Napoca, anunta Mediafax.
Firma a motivat ca a renuntat sa conteste rezultatul licitatiei pentru a nu intarzia procesul de lichidare a uzinei Tractorul, a spus Anca Sarbu, asociat coordonator la Maestro Constanta.
"Nu vrem sa fim acuzati ca am tergiversat acest proces, provocand astfel consecinte economice si sociale negative. Ne mentinem opinia potrivit careia comisia de licitatie a gresit atunci cand a desemnat castigatorul, si vom monitoriza modul in care Casa de Insolventa Transilvania isi va respecta angajamentele privind lichidarea Tractorul Brasov", a afirmat Sarbu. Casa de Insolventa Transilvania a anuntat recent ca va finaliza pana la 15 august procesul de valorificare a fluxului viabil al firmei din Brasov, iar angajatii vor primi integral salariile restante pana la 13 septembrie.
Procedura de lichidare voluntara va avea mai multe etape, respectiv inventarierea si evaluarea patrimoniului, stabilirea listei de creditori si vanzarea activelor, urmata de recuperarea creantelor si platile catre creditori. AVAS a primit, in luna aprilie, opt oferte pentru atribuirea contractului de lichidare a firmei Tractorul, din partea Casei de Insolventa Transilvania SPRL Cluj-Napoca, Siomax Targu Jiu, Musat&Asociatii - Casa de Insolventa Bucuresti, Consultor Active Bucuresti, Maestro Constanta, Casa de Insolventa Moldova Iasi, BNP Consult Craiova si RVA Insolvency Specialists Bucuresti. La inceputul lunii mai, institutia a decis ca firma cu cel mai mare punctaj este Casa de Insolventa Transilvania. Criteriile de desemnare a castigatorului au vizat un comision cat mai redus si o perioada cat mai scurta pentru valorificarea activelor Tractorul.
Tractorul Brasov se afla pe lista celor 28 de companii la care au fost amanate procedurile de insolventa pentru o perioada de sase luni, conform unei Ordonante de Urgenta aprobate in luna februarie de Guvern. Potrivit presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, printre investitorii interesati sa cumpere activele Tractorul se regasesc compania indiana Mahindra&Mahindra, Gigi Becali, fratii Paunescu si Atlassib, companie condusa de omul de afaceri Ilie Carabulea. Actionarii Tractorul Brasov sunt AVAS (80,18%), SIF Transilvania (17,15%) si alti actionari (2,67%).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.