Directorul SRI, George Maior, va prezenta astazi concluziile anchetei interne privind cele doua note scrise de adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, referitoare la trei judecatori ai Curtii Constitutionale, care au fost prezentate public de lid
Directorul SRI, George Maior, va prezenta astazi concluziile anchetei interne privind cele doua note scrise de adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, referitoare la trei judecatori ai Curtii Constitutionale, care au fost prezentate public de liderul PSD, Mircea Geoana. Maior a declarat duminica, intr-o emisiune TV, ca rezultatele preliminare ale anchetei interne in SRI arata ca nu a fost vorba de politie politica, iar Traian Basescu "nu a cerut nimic serviciului", insa este vorba despre "o scurgere de informatii", care poate afecta credibilitatea serviciului. Directorul SRI a recunoscut ca nu-i era strain faptul ca adjunctul sau Florian Coldea s-a interesat de dosarele celor doi judecatori, dar a afirmat ca nu stie cum au ajuns notele scrise de acesta la liderul PSD. Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, considera ca aceste declaratii "sunt neavenite si arata dorinta acestuia de a musamaliza un caz grav". Intr-un comunicat dat publicitatii, Olteanu apreciaza ca directorul SRI nu are dreptul sa traga concluzii preliminare atata timp cat Maior si serviciul pe care-l conduce fac obiectul unei anchete a Parlamentului. "Nu este treaba unor ofiteri de informatii sa stabileasca daca este vorba sau nu de politie politica, ci a Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI", afirma Olteanu. De asemenea, el considera ca "nu este treaba lui George Maior" sa verifice daca Traian Basescu este sau nu vinovat in acest caz, pentru ca nu SRI il controleaza pe presedintele Romaniei. "Si acest lucru va fi probabil constatat de Parlament", a adaugat Olteanu. Comisia parlamentara de control a SRI a decis sa-i audieze astazi, la ora 12:00, pe Florian Coldea si pe generalul de brigada, Ionel Marin. Presedintele comisiei, Radu Stroe, a cerut conducerii serviciului sa trimita in scris "concluziile anchetei interne privind biletelele primului-adjunct".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.